Bubák dôchodca

Článok uverejnený: 16.12.2008 13:52:00
Počet reakcií: 7 / chcem sa vyjadriť

 

Bubák dôchodca

Presne ako nadpis hovorí v čase decembrovom sa do našich končín vybral jeden dôchodca, ktorý straší malé deti ale aj starých rodičov. Volá sa Vincent Damon Furnier a na krku má 60 rokov. Možno by ste to nepovedali do mňa, ale ja som sa ho nebál, dokonca som sa za ním vybral. Spolu s mojou odvážnou partnerkou Moničkou.

Tento starý pánko si nepovie inak ako Alice Cooper. Ten Alice Cooper, ktorý bol na vrchole slávy, keď sme my ešte chodili na základnú školu. Teraz vydal album a vybral sa popozerať po svete. Zastavil sa aj v Brne, kde zaplnil halu Rondo - po novom (komerčnom) Starobrno RondoAréna.

Ako návštevník viacerých kocertov pre mňa veľkých hviezd chcem povedať, že tento koncert bol úplne iný. Vstupenky sa nedelili na sedenie, státie a státie pod pôdiom. Kto chcel si sadol, kto chcel poskakovať, si postál pri zvukárovi a kto chcel byť v kotli, prišiel skôr a bol na dosah Alicoveovým rekvizitám. Parádne, prehľadné pohodlné. A jednotná cena bola tiež výhodou.
Vstup do haly bol tiež ako z minulosti. Dve hodiny pred koncertom sa začali zbiehať fanúšikovia ku hale, ale brány boli zatvorené. Nie však dlho. Nemuseli sme v zime čakať a tlačiť sa, pustili nás dosť skoro dnu. Keďže tam ešte bolo málo ľudí, pohodlne sme prešli cez turnikety, odtrhli nám lístky a hurá na plochu. Stáli sme asi v treťom rade od pódia. Absolútne v pohode. Alice Cooper si je vedomý svojho výzoru, lebo sa vôbec o seba nebál. Nekontrolovali nás detektorom kovov, nepozerali batohy, nebrali fľaše a hlavne, kto si zobral foták, ten neprohloupil. Ja som ho nechal v aute, tak materiály budú zasa len z mobilu. Ponaučenie - kto sa bojí, nech nechodí fotiť Alicea.
Boli sme teda na ploche, kecali sme (ja, sestra Eva a moja láska), rozhliadali ale žiadnu pompéznu scénu sme nevideli. Pódium bolo, akoby Alice nemal potrebu upútavať pozornosť efektami. Počas koncertu som to pochopil. Alice Cooper nepotrebuje scénu. On je scéna. Aby ste videli o čom hovorím, prikladám foto.

alice cooper brno scena

Nič, len pár reprákov a štyri siete zavesené zo stropu. Ešte aj prvé pódium Žákovic open malo viac svetiel.

Po predskupine z Čiech, ktorej spevák nespieval, ale využíval techniku ručania. Mne sa to celkom páčilo, tento spôsob spevu mi nevadí. "Zabil" nás ale jeden chalan, ktorý sa po predskupine začal z prvého radu kotla drať preč s tým, že on odchádza, lebo prišiel na nich, nie na hlavnú hviezdu. Inak volali sa Helpness.

A nastupuje Alice Cooper. Video tu....

 

potom prichádza rockec

za rockecom

nasledovaný rockecom

a výtečným bubnovým sólom

Po scénickom zavraždení bábätka (vlastné dieťa) v kočíku prichádza poprava (áno Duli, trest srmti platí aj pre hudobníka takého formátu ako je Alice Cooper)

a nakoniec dva hity, ktoré mohol doplniť ešte songom Hey Stupid.

Koncert bol nenormálne parádny, všetky songy boli doplnené divadlom na scéne - vraždy, ponižovanie žien, obesenie, buzerovanie hudobníkov zo strany speváka. Veľkým pozitívom bola komunikácia Alicea s publikom. Rozhadzoval darčeky - náhrdelníky, ktoré si predtým dal o úst, svoju kúzelnícku paličku hodil do publika, gitaristi hádzali brnkátka (jedno mám), Alice nám dal veľké balóny na hranie, v veľkou šabľou dirigovat gitaristov, nás a napichol si na ňu plno dolároviek a mával nad ľudmi s pokrikom "Money, money, money, money". Atmosféra fakt parádna. A aby som nezabudol, nielen bubnové sólo bolo jebové, ale mal tam takého gitaristu, ktorý mal design ako EMO, ale na španielke dokázal zahrať taký tvrdý rockec, že to niektorí nezahrajú po 20 rokoch tréningu na elektrickej gitare.

A veľmi ma teší, že aj napriek dlhému čakaniu v hale a znechuteniu z predskupiny sa moja Monička počas koncertu usmievala, pohupovala a včera (15.12.2008) po meste vyspevovala School's out for summer

Tak fotos a koniec.

 A čo na záver. Takto by som vyzeral, keby som mal 30 rokov vtedy, keď bol Alice Cooper na vrchole slávy.

 

 

esak - ten, čo si na koncert AC/DC v marci buď prepašuje foťák, alebo kúpi poriadnu kartu do mobilu (ak ju nedostane na Vianoce)

 

Reakcie k článku

luxus luxus
Cmelko   [16.12.2008 16:43:53]

Len som nepochopil, ako hral ten manik na tej spanielke, ze spravil vacsi bordel ako niekto s el. gitarou .... to ju mal nejak naboostrovanu ci co ?

KISS
// marcel one //   [16.12.2008 16:53:16]

Esk, jeba.. urcite to muselo byt kvalitne si sa musel tesit ako malu chalan).. kzdopadne kvalitny zazitok..super clanok..

spisovatel
jouza   [16.12.2008 20:18:29]

Esacik,pobavil si ma,fakt dobry clanok,a aj ked nie som zarytym fanusikom A.C.,isto to bol skvely zazitok,najmä v tretom rade.len tak dalej.

...
právnik patrik   [16.12.2008 22:42:31]

..esak, shak ty si juraj kukura! ..vies o tom vobec?

co dodat?
bezo   [17.12.2008 09:11:07]

to co si mi napisal na AFF niekedy davno:
Ak si to precita niekto cudzi tak chcem aby vedel, ze ten chlapik v tretej rade je moj kamos...

palko
beny   [22.12.2008 20:48:05]

esak dobry clanok ale najkrajsia fotka je aj tak ta posledna lebo vyzeras na nej ako Palko Habera v roku 1987 ked spieval duet s XY damou....raz som to videl v triangeli ktory uvadzal Dano Junas...

listok na DEPECHE MODE Budapest
bezo   [25.05.2009 13:11:26]

Spolukomuntnici aj nahodni citajuci, mam k dispozicii 1 listok na Depeche Mode do Budapesti dna 23.6.2009. Je na statie za povodnu cenu 11 500 Huf cca 45 eur. V pripade zaujmu ma kontaktujte na uvedeny mail...


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text

 

 

 

hocikto>info (c) 2008