Čo ďalej ?

Článok uverejnený: 16.10.2008 08:02:00
Počet reakcií: 12 / chcem sa vyjadriť

 

Športovkyne a športovci

    Včerajší deň bol pre mňa výnimočný pretože som so svojím najlepším (neživým) priateľom dosiahol historický míľnik, o ktorý sa s vami rád podelím. Udalosť, ktorú som pred štyrmi rokmi vôbec nepredpokladal sa stala skutočnosťou. Podarilo sa mi dosiahnuť 10 000 najazdených kilometrov na bicykli. Keď som si v máji roku 2004 kupoval horský bicykel vôbec som netušil ako sa to všetko vyvinie a kam ma krútiace pedále zavedú. Je pravda, že som jazdieval aj predtým ale viac menej rekreačne. Po kúpe súčasného bicyklu som si však mohol dovoliť zavítať do hôr a lesov, kde som našiel svoj druhý domov a už sa odtiaľ nevrátil (rozumejte symbolicky pozn. autora). Prvá päť tisícka mi trvala presne tri roky, druhú som zvládol za rok a pol.

 

obr. 1 – Predčasný Silvester

Tento zlom má pre mňa veľký význam a ukazuje moje odhodlanie vytrvalo dokazovať spoločnosti, že adrenalín a endorfín vylučovaný vlastnými nadobličkami sú jedinou správnou závislosťou. Priznám sa, že mi pri pohľade na nulujúci sa tachometer prišlo clivo ale po tvári mi stekal iba sopeľ lebo som nemal vreckovky. Počas takého množstva kilometrov som zažil nejedno dobrodružstvo, prekonal veľa prekážok a naučil sa mnoho vecí o živote. Môj najlepší priateľ mi bezištne pomáhal pri dôležitých rozhodnutiach, dodával silu v ťažkých chvíľach a ako blikajúci maják ma navigoval úskaliami života. Bicykel rovnako ako množstvo blízkych ľudí hrá v mojom živote špecifickú úlohu, pretože ma nikdy nesklamal a vždy som mu mohol stopercentne dôverovať. Každú chybu spravodlivo potrestal ako dobrý učiteľ a neodpustil mi žiadne zaváhanie. Som nesmierne šťastný, že nové „milénium“ nastalo na mojej najobľúbenejšej trase smerom na Kamenné vráta pričom symboliku dokresľovala prekrásna jesenná príroda žiariaca farbami.

 

 
obr. 2 – Panoráma pre potešenie oka

Na vrchole sme úspech oslávili tak ako sa na dobrých priateľov patrí spoločným výhľadom na úžasnú scenériu okolitej prírody. Oslava sa nezaobišla bez dúška iontového nápoja a na záver sme spolu rozbalili ten najkrajší darček v podobe prekonania rýchlostného rekordu. Veľmi dlho sme sa potácali okolo hranice 73 km/h ale včera sme sa rozhodli zúročiť všetky doterajšie skúsenosti a riskovali sme prejazd zákrutou s predpokladom, že tam nebude žiadne auto. Na moje prekvapenie sme situáciu odhadli správne a zožali ovocie úspechu v podobe 75 km/h.

 

 
obr. 3 – Spoločný darček

 Nastal čas bilancovania toho čo mi bicykel dal a čo mi vzal. Ako som už spomenul, dal mi toho naozaj mnoho napríklad dobrú fyzickú kondíciu, zvýšenie imunity ale najviac si vážim psychickú rovnováhu, ktorú vo mne nastolil. A čo mi vzal? Mnoho „nezabudnuteľných“ unudených gaučových zážitkov pred obrazovkou televízora, ktoré mi bohužiaľ čas už nevráti. Na záver uvediem ešte zopár technických faktov pre osoby, ktoré tieto drísty dočítali až sem. Počas desiatich tisíc kilometrov som menil veľa opotrebovaných komponentov takže tu je sumár: tri ťažké traktorové plášte na zadné koleso, jeden na predné koleso, štyri páry brzdových gumičiek, tri reťaze, dva pedále, jeden zadný náboj, jednu zadnú prehadzovačku a jednu prednú trojpílu.

S pozdravom, vaša zablúdená ovca...                  

bezo (vrátnik na smetisku dejín)

 

Reakcie k článku

fakticka..
// marcel one //   [16.10.2008 08:28:59]

autorove melancholicke vylevy su vykupene vysokou informacnou hodnotou tohto clanku :) vela najazdenych km zelam... a hlavne sa nezjeb niekde..

waw
bara/bebe   [16.10.2008 15:47:55]

bezko,teba som nevidela svetelne roky,tak sa pridi ukazat uz!

blahozelam
mireno   [16.10.2008 21:27:53]


Bezo mozem iba v tichosti zavidiet...v kazdom pripade blahozelam

Čo dalej?
CABA   [17.10.2008 12:27:29]

Heeej, Vratnik, congratulations... Bezko, ti jebe riskovat na ceste?
Zrazis niake auto! Mam doma taku starsiu dv kameru, som ochotny investovat tento vydobytok minuleho tisicrocia na ucely upgrade-u tvojho posledneho videa. (o.i. o tie vystrihovacky Elektron-zenit sa este nikto nehlasil) dopo

ad:co dalej
// marcel one //   [17.10.2008 12:29:32]

Caba, vystrihovacky nezahadzuj.. s Bezom mame f plane urobit rallye MINIBOXOV a PAPIEROVYCH MODELOV, takze sa nam nejake veci do autoparku zidu.. Bezo vyjadri sa aj ty,..

RE: Co dalej?
bezo   [17.10.2008 12:45:22]

Caba diky za ponuku na kameru ale mam moznost vyskusat toto: http://www.azurobike.sk/krokomer-oregon
tato kamera je mala a lahka, drzal som ju v ruke. Ked poviem tak ju na druhy den testujem... Ale aj tak este raz diky

Co sa tyka vystrihovaciek, som zvedavy, kto z nas si najde cas doma lepit nejake modely. Kedysi to bolo moje velke hoby ale teraz pracujem s papierom uz len na toalete :-)))

RE RE Co dalej?
CABA   [20.10.2008 12:54:40]

Bezo, nevahaj a chod do toho, tesim sa na nove video. Kvalita bude vacsia ako z mobilu!
Vystrihovacky mam aj v PDF formate, myslim ze by sa mohli spristupnit v sekciji Medija. Co vy na to? Inac haluz, ideme z kamennych vrat so Sisiakom a stretli sme Zakona na bajku. Bezo, on trenuje aby mohol ist zarovno s tebou. No len neviem ci tam je taka siroka cesta aby ste mohli ist vedla seba. No len trenujte a znite uspechy!

ad:RE RE Co dalej?
// marcel one //   [20.10.2008 12:56:44]

Caba, s tou kamerou sa dohdoneme, vcera sme s bezom zistili,ze mozeme urobit nejaky BW amatersky film.. "0

RE RE Co dalej?
bezo   [20.10.2008 15:08:02]

to je dobre, ze Patrik trenuje. Ziaden kilometer, ktory posunie cloveka vpred nie je na skodu. Myslim, ze mu to v dnesnej pochmurnej dobe doda potrebnu psychicku pohodu. A vy ste co robili v mojom teritoriu ? :-)))
Jak to, ze som vas tam nestretol ?
Co sa tyka kamery a noveho videa tak by som to nechal asi az na jar. Mam natocenu tu istu trasu aj vo vyssom rozliseni 640x480 pomocou brachoveho mobilu ale pomaly reagoval na svetelne prechody medzi lesmi a lukami takze je to minimalne zvlastne. Okrem toho, momentalne je to tam dost rozbite, takze by to bolo vizualne pomalsie co nie je v mojom zaujme.

koniec sezony
bezo   [29.11.2008 12:39:33]

smutne konsatujem, ze cyklisticka sezona sa tymto vikendom pre mna definitivne a hlavne predscasne skoncila. Dovodom je moja vlastna stupidita, pretoze som si cez tyzden privodil na biku zapal priedusiek. Zaujimave, ze historia je navlas rovnaka ako minuly rok. Zimne jazdenie pravdepodobne nezvladam tak ako som si myslel. Poucim sa z toho niekedy? Celkove skore nekonecneho zapasu medzi mojou debilitou a chorobou 0:2

cheap wedding dresses
cheap wedding dresses   [27.07.2011 10:53:55]

However, count the cheapest cocktail dresses need to have bouquets as well. So, together with the colored flowers, it's also a lot for them as last general element. Although the majority of persons affiliate the camouflage with masculine aspect you could do well into making from this an appropriate outfit for females also.These green dresses might be or not regarding the complete imprint. On this assistance you may arrive having a daring, attractive pattern, having a evening dress. Every bride would like to acquire uniqueness in every thing her marriage ceremony indicates. Beginning with her dresses prom gowns that is of the main problem and interests and continuing using the entire marriage ceremony decor as well as the bridesmaid dresses also it's meant to arrive having a watch seldom observed or perhaps in no way observed. And so it's with all the mossy oak thought.

plus size dresses
plus size dresses   [27.07.2011 10:57:10]

Therefore, venture out, get pleasure from it. Learn that appropriate attire that's simply right for you flower girl dresses! Maintain in thoughts to become unique don't get some thing you locate out all other people could have. Place on apparel till you obtain the wedding party gifts one for that cause that there's a perfect one for you unique cheap prom dresses. Have enjoyable and consider enjoyment in buying brief night apparel. Just before likely to a night celebration, you will nearly absolutely to purchase the gown that accommodate you very best. And this can be specifically what bride gowns are created for. And whenever you look for out the excellent night attire, you have to constantly choose the one match your physique sort.


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008