How they did it ?

Článok uverejnený: 21.10.2008 09:49:00
Počet reakcií: 17 / chcem sa vyjadriť

 

Vážení odporcovia zdravého rozumu
 

    V rámci víkendovej nudy v Trenčíne (slangový udomácnený názov pre miestnu časť resp. rohožku Novej Dubnice) som objavil interesantnú aktivitu, ktorá sa dá považovať za výplod infantilného mozgu narábajúceho s menej zložitými myšlienkovými pochodmi. Ako možno niektorí tušíte, ide o primitívnu, spoločensky odsudzovanú ale pre mnohých fascinujúcu činnosť – deštrukciu. Aktivita, ktorá si nevyžaduje žiadnu zručnosť, je napriek svojej jednoduchosti komplexne zložitým prostriedkom sebareflexie osoby radujúcej sa zo zničenej veci. Je mnoho spôsobov rozbíjania čohokoľvek od neandertálskeho rozkopávania smetných košov, kde si autor dokazuje svoju fyzickú prevahu voči nádobe pod rúškom noci a väčšinou pod vplyvom alkoholu, cez rozbitie hocičoho čo je práve po ruke, ktoré je zase dôsledkom nervového kolapsu dotyčnej osoby až po sofistikovanú deštrukciu, ako vopred premyslený spôsob likvidácie predmetu.

Pretože každá činnosť, pri ktorej je potrebné iba minimálne zapojenie mozgu je pre mňa výzvou, rozhodol som sa bližšie preskúmať poslednú kategóriu a jej vplyv na celkový duševný rozvoj ľudskej osobnosti. Aj keď myšlienka to bola prvoplánová a uvedená činnosť nevyžadovala veľké prípravy alebo zložité materiálovo technické zabezpečenie uvedomil som si, že proces rozloženia veci na náhodné nefunkčné elementy je nevratný a ťažko obnoviteľný. Celý nápad skrsol po tom čo sa kamarátke Ivete zlomil rám okuliarov. Ako bývalý modelár, ktorý narába s lepidlom lepšie ako s vlastným rozumom som jej navrhol opravu zlepením. Moja ponuka nebola akceptovaná ale čo je zvláštne, okamžite ma napadlo ich zničenie. Od tohto momentu nabrali veci prudký spád a z jednoduchej idei sa stala nezadržateľná lavína presvedčenia správnosti môjho rozhodnutia. Exekúciu vykonalo 90 koní z mojej súkromnej stajne pričom okuliare tvrdohlavo vzdorovali ako oslava ľudského umu na poli materiálového inžinierstva.

Iskra deštrukcie vo mne zapálila oheň odhodlania pokračovať v ďalšom výskume a vysvetliť tak širokej verejnosti krásy ničenia vo svojej prapodstate. Navrhujem otvoriť samostatnú sekciu s názvom „Čo kone rozdupali...“, ktorá bude populárno – náučnou formou približovať problematiku správania sa zbytočných predmetov v extrémnych fyzikálnych podmienkach. V diskusii rád uvítam vaše názory na zmienenú tému ako aj prípadne návrhy a ponuky rôznych vecí zničiteľných pneumatikami. 

 

Ďakujem kamarátke Ivete za poskytnutie slnečných okuliarov a za natočenie kvalitného obrazového materiálu.

bezo (nadbytočný analytik zbytočností)

 

Reakcie k článku

faktická
// marcel one //   [21.10.2008 10:04:15]

Bezo, vyjadrujem poztitivny suhlas, napad je to dobry.. sam som vlastnikom niekolkych predmemtov, ktore rad poskytnem na vedecke ciele za ucelom objastnenia spravania sa predmetov pri aplikacii hrubej a nekontrolovatelnej sily a ich reakcie na tuto silu..

V minulosti uz prebehol podobny experiment, sice nepriamo, ale ako uvod do tejto iste velmi zaujimavej a poucenj problematiky uplne staci..

citujem:

"Počas presunu prebehol krátky experiment s lištou z polyetylénovej hmoty a to, ako zareaguje na prejdenie motorovým vozidlom. Zásadný poznatok z toho je ten, že lišta nereaguje nijak, je jej to jedno."

- vynate z clanku http://www.hocikto.info/blog.php?id=7

blbost
mark   [21.10.2008 22:15:01]

co je toto za zabavu? je to ubohe, nieco sprosto znicit

odkaz pre marka
Vincko   [21.10.2008 22:34:37]

rozdiel medzi zničením a vyhodením do kontajnera je radosť a zážitok z úplnej deštrukčnej nadvlády nad hmotou....je to sto a jedno ako bez ducha otvoriť kontajner a šmariť už aj tak pokazenú vec bez užitočnej hodnoty..

reakcia pre Vincka
mark   [21.10.2008 22:43:44]

tie okuliare sa mohli nepriek nesuhlasu zalepit a niekam polozit a niekto by ich mozno nasie a potesil sa im.
potom by ten pocit bol STO a jedno voci vozeniu sa autom po veci, ktora sa da opravit

takto vznikol odpad, nadvlada vyprsala a rasot z nicenia tiez. mohlo to byt opacne - odpad by nevznikol, novy majitel mohol okuliarom vladnut a radost by mali obe strany - vy, co ste "venovali" aj ten co "nasiel"

ad:blbost
// marcel one //   [21.10.2008 22:53:00]

mark,
co tu chcel moj komunitny kolega odhalit v clanku je to, ze mat potesenie z destrukcie je prirodzena vlastnost kazdej zivej bytosti vratane zvierat.
co je lepsie?dusit destrukciu v sebe?alebo radsej ventilovat energiu semtam inym,ale nie negativne ladenim sposobom? a to napriklad aj metodou realizacie co najprimitivnejsich napadov, casto spojenych s utlym detstvom a vtedy nerealizovatelnymi planmi, ktore teraz mozu byt realizovane a aj humorne, velmi a casto vulgarne ironicky hrubo zosmiesnene a napisane s radostou a smiechom :)

obsah a forma v priamom protiklade
Vincko   [22.10.2008 07:51:57]

Mark, nechajme to tak lebo je x vysvetlení na túto tématiku...

toto je posledné: išlo raz jedno nepodarené dieťa zo školy a koplo do voľne položených okuliari, rozkoplo ich na padrť a nechalo tak....

Ozaj, už mám novú absolútne nepotrebnú vec na zničenie.....moje staré zošity z matematiky a literatúry

pre Marka
bezo   [22.10.2008 08:22:51]

1.tie okuliare boli otrasne, nikto by o ne nemal aj tak zaujem, zlepenie som navrhol zo slusnosti

2.pochopil som to tak, ze smeti nevyhadzujes do kontajnera ale nechavas ich na ulici nech si este niekto preberie, mozno tam najde nieco pre vlastnu potrebu a mas z toho radost. Okoloiduci asi tiez...

3.z tvojho prispevku som citil tichu zavist. Dones nejaku nepotrebnu vec a prejdeme ju spolu, mozes soferovat :-)))

Vsetkym...
mark   [24.10.2008 21:26:20]

Marcelovi: neviem, ci je znicenie nejakej veci akoukolvek realizaciou...

Vinckovi: to bol priklad za vsetky drobne

Bezovi: bod 1. vec nie je otrasna, len preto, ze sa tebe nepaci, bod 2. je prehnany pohlad na to co som napisal, bod 3. je scestny, nic ti nezavidim, nic nebudem nicit

ad:vsetkym
// marcel one //   [25.10.2008 12:09:28]

Mark,

od malicka, od svojho detstva sa stretavam vo svojom okoli s tym, ze ked niekto mal hracku, pripadne vec, ktora bola uz nefunkcna a inak sa nedala pouzit, jej osud bol jasny.Sutaz o vymyslenie co najefektnejsieho sposobu destrukcie bola vzdy zaujimava.Bezo ti to moze potvrdit.A ak ti nedosla pointa mojej odpovede, tak je zbytocne sa o niecom bavit dalej..

Pre Marka
beny   [25.10.2008 18:28:39]

Vieš koho je vina že deti v afrike hladuju??? Iba tvoja nikoho ineho lebo do dnesneho dna si nič preto neurobil... čo s toho vypliva? prestan tu žvastat a venuj sa inej cinnosti ako tu zmatat o tom že niekto nieco rozbil čo bolo jeho,na co si poctivo zarobil...proste ber to tak ze si jedinec ktoreho spolocnost odsuduje zato , že vodu kažeš a vino piješ..tešilo ma...nema ktomu čo dodat...

Benymu
mark   [25.10.2008 21:17:45]

Ako mozes vediet, ze som nic neurobil. Co si urobil Ty? Ja posielam kazdy mesiac z vyplaty 500Sk na projekt Dobry anjel. Viem, ze to nie je pre deti afriky, ale pomaham tam, kde myslim, ze to bude efektivne pouzite. A nechapem ani to, ako si prisiel na to, ze ma spolocnost odcudzuje?
Ja tu nezvastam, ja reagujem na cinnost a clanok o tejto cinnosti - rozumej clanok o niceni.

ad:benymu
// marcel one //   [26.10.2008 08:56:32]

Mark,

to je tvoje plus f tejto prehnitej spolocnosti, ze pomahas.. pretoze aj my pomahame, kazdy sice inak, ale je to pomoc..

Zachranca
beny   [26.10.2008 12:53:39]

Mark

zachran tuto spolocnost,mas nato...vsetci ti tu drzia palce..nasa komunita potrebuje aj kritiku na fungovanie menej iteligentnych jedincou v nasej spolocnosti... dam konkretny priklad: Bezova zuvacka, ktoru mMarcel one odhodil do kuchynskeho dresu v trencianskom lokalnom podniku

Inak vcerajsia navsteva kulturneho podujatia sa vydarila...

ad:zachranca
// marcel one //   [26.10.2008 13:33:08]

heh, no jasne, na epizodu so zuvackou som zabudol, ako ina debata sa rozprudila potom vonku :-DD

premôž sa
bezo   [27.10.2008 15:28:54]

Mark, podľa mňa by si si to mal vyskúšať. Za pokus nič nedáš a zistíš aké je to odrazu pre teba prirodzené niečo rozbiť. Pre začiatok môžeš začať s niečím jednoduchším napr. prázdnou plechovkou aby si pomaly precítil radosť z ničenia. Veľa zdaru. Ak potrebuješ s niečím pomôcť alebo poradiť, kľudne sa tu ozvi a dáme ti jednoduché rady na čo si treba dať pozor a na čo netreba pri ničení zabudnúť.

cheap wedding dresses
cheap wedding dresses   [27.07.2011 10:54:46]

You would like to choose on out just one that's not also loose to ensure that it doesn't sit absent from your chest or one that's not also tight as you'll truly really feel rather unpleasant with it. Because of this, ensure that to have a look at to the prom dresses for sale you'll need before making your closing selection. Feel about obtaining some eye cocktail dresses to set your strapless buy prom dresses. A necklace appears to become fantastic with

plus size dresses
plus size dresses   [27.07.2011 10:58:06]

Extra apparel, cheap formal dresses and gowns integrated need the person to believe substantially tougher concerning their physique sort, to have the ability to go for one of the most appropriate night attire for them. Plunging or perhaps very low necklines are basically useful for females having a larger upper physique sort viewing that they present the impact the more than all physique is slimmer and furthermore they appeal to people's awareness from the neck and 2011 prom dresses from your prom dresses, some thing that is aided additional when black white evening dresses inside a massive, eye catching necklace.


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008