Pozemské javy nebeské 1/4

Článok uverejnený: 31.10.2008 13:32:00
Počet reakcií: 7 / chcem sa vyjadriť

 

Bratia a sestry

    Mnohí isto viete, že prácu beriem ako nutné zlo, že je to pre mňa len spôsob na získanie financií na rozvoj ďalších aktivít a najmä, že sa s ňou vôbec nestotožňujem. Odmietam byť otrokom svojho zamestnania a robím hrubú deliacu čiaru medzi pracovným a súkromným životom. Napriek tomu s akou nechuťou vysedávam dennodenne za počítačom mám veľké šťastie, že sedím pri okne tak sa z neho rád dívam na oblohu a snívam. Je to vynikajúci relax pre moje unavené oči a zatuchnutý mozog. Ako som tak včera zase v práci relaxoval cez okno, neuniklo môjmu krátkozrakému oku nebeské divadlo nad ranným panoptikom mesta. Pretože sa mi vážne nechcelo pracovať, nafotil som pre vás, ktorí ste mali hlavy sklonené nad pracovným stolom a myšlienky zahltené povinnosťami zopár panoramatických fotiek. Musím uznať, že ako člen zoskupenia hocikto som už videl hocičo, ale takú dynamickú rannú oblohu ešte nie. Farby sa striedali každou minútou, mraky leteli do neznámych diaľav a slnko sa hralo s tieňmi panelákov. Nevydržal som sedieť za stolom a peši sa vybral do mesta s vetrom vo vlasoch a žltým lístím v pätách.

obr 1 - Ranné mesto 7:05 hod. (slnko tesne po východe je za chrbtom)

 

obr 2 - Ranné mesto 7:30 hod. (všimnite si tmavé paneláky a jasné hory v pozadí)

Pravda je taká, že som išiel do hotela Tatra na prednášku o bezpečnosti elektrických strojov a zariadení pretože viem, že bezpečnosť pri práci je dôležitejšia ako práca samotná (citát Vrbovských Víťazov). Okrem smradu popri hlavnej ceste z výfukov ponáhľajúcich sa áut ma zaujali aj divné riasy, ktoré sformoval vietor zo sivých mrakov. Neviem ako to presne vytvoril, no myslím si, že sa nejakým spôsobom lámal na kopcoch v okolí trenčianskeho Inovca.

obr 3 - Riasy

Prednáška bola nudná ako obvykle ale vydržal som až do konca, čo sa ukázalo ako dobrý ťah pretože som uvidel zlatý klinec programu. Cestou späť z práce sa pred Kubrou otvorila štrbina v mrakoch a zapadajúce slnko vytvorilo na plátne jesennej hory úkaz pripomínajúci Eyers rock v Austrálii. Najprv som sa kochal iba spoza volantu no nakoniec som nevydržal a vystúpil som do hustej premávky, aby som vás potešil záberom aj z tohto predstavenia. Nad Opatovou si všimnite dúhu, ktorá bola dvojitá, no bohužiaľ môj mobil nemá potrebné rozlíšenie takže zvyšok si domyslite.

 

obr 4 - Hora pri Kubrej (dúha vycházda nad tabuľou pri ceste)

Zase mi raz napadlo, že všetko zlé je na niečo dobré, len neviem či si to už konečne zapamätám. Nudný pracovný deň na prednáške bol vyvážený farebným nebeským divadlom a ďakujem všetkým náhodám, že som mohol byť priamo v centre diania. V budúcom diely seriálu: Pozemské javy nebeské vám priblížim úchvatné efekty tzv. slnečné haló, paralelné slnká a „sundog“ aj prostredníctvom svojej fotogalérie a prostoduchého vysvetlenia astronóma amatéra.

 

bezo (miestny loser a povaľač)

 

Reakcie k článku

faktická
// marcel one //   [31.10.2008 13:46:31]

bezo, neuveris, ale rano som fotil tiez slnko a halusky, ale z balkona, tak to sem zavesim..

...
právnik patrik   [31.10.2008 18:44:18]

..chlapi, do pice! nieco sa muselo dnes diat, bo neuverite, ja som dnes tiez fotil nebo - cestou do prace.. uuuplne jebovy mrak, pozeram, ten musim cvaknut - samozrejme len mobilom.. macik, poslem ti ho a zaves aj moj "prispevok".. o.k? ..ti ho poslem na pive v jacku!:)

No pekne
beny   [01.11.2008 12:50:30]

Ja som tiez fotil,bol som prave na Homolke a ina jeba...

cheap wedding dresses
cheap wedding dresses   [27.07.2011 10:55:39]

The very first one will be the gown with corset. To get a sweetheart neckline, the breasts are coated. A straightforward bra is required but interest strapless ones. And so, you have to come across one that can be tight on you rather than possessing the sensation of "loosing" it. Then there's the cleavage at some cheap dresses, big and generous. As an example, a halter bridesmaid gowns cheap demands the identical sort of bra strapless but also together with the back again coated. Put simply, not even the again component could be observed. The top underwear bridesmaid dresses for cheap is on this situation the one with all of the elements except the front ones transparent. Heading additional, for all those having a evening dress such as the dropped waist ones clearly the stomach is too integrated inside the underwear. It truly is a sort of underwear seriously practical. To presume it can be a Miami wedding ceremony kind. This is really a dream land, ocean see, exotic location, complete of power and evening dress. But how concerning the bridesmaid dresses inexpensive.

plus size dresses
plus size dresses   [27.07.2011 10:59:04]

The gown code specification that calls for evening short dresses is known as "white tie." It is additional distinguished than black tie, necessitating guys to don complete gown. Women have a lot more choices than merely a ball gown, but to genuinely appear stylish, one of those tremendous formal dresses is best. You will discover numerous other gatherings when baby flower girl dresses are regarded as acceptable. For instance, debutantes customarily put on white ball gowns at their coming out events, when they are formally released to society. A number of the far ball gown bridal gowns might be thought to be plus size weddding dresses. Low-cost ball gowns are really great princess or fairytale outfits also.

Manufacture supplier wedding dress&Evening dress
shirly   [19.09.2014 09:42:00]

Dear Manager
How are you!This is Shirly from Leashion Bridal in China. We're the manufacture Bridal Dress and Evening Dress,with high quality and pretty competitive price,over 7 years experience.More information pls visit our Website: www.leashionbridal.com .
Look forward to your reply. Thank you for your reading.

thank you
bezo   [02.10.2014 21:09:44]

thank you for spam and go fuck yourself...


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008