DISKUSIA: SVETOVÁ FINANČNÁ KRÍZA "Report"

Článok uverejnený: 08.11.2008 11:43:00
Počet reakcií: 74 / chcem sa vyjadriť

 

DISKUSIA: SVETOVÁ FINANČNÁ KRÍZA

...priatelia, prinášam Vám report z náfštevy tejto akcie "DISKUSIA: SVETOVÁ FINANČNÁ KRÍZA" , ktorá sa konala uplynulú stredu f klube Lúč.Účastníkmi tejto zaujímavej debaty boli bývalý minister financí Ivan Mikloš a finančný analytik zo spoločnosti INESS Juraj Karpiš. Témou bola, ako je uvedené f nadpise článku, svetová finačná kríza a jej dopad na obyvateľsvo SK.Nebudem tu rozpitvávať, prečo a ako sa to stalo, pretože nás týmito informáciami masírujú média už nejakú dobu.Mňa ako jednoduchého občana tejto republiky skôr zaujímali informácie od ľudí, ktorí s ekonomikou tohto štátu prichádzajú viac či menej do styku v odbornej sfére.Príjemne ma prekvapil fakt, že Ivan venoval prvú časť svojej odbornej prednášky fundovanému vysvetleniu, prečo a ako sa to vlastne stalo a snažil sa prítomnému publiku bližšie vysvetliť túto problematiku.Na túto jeho úvodnú časť nadviazal Juraj odbornou analýzou amerického finačného trhu, vysvetlil na jednoduchom príklade, ako vznikol problém so zabezpečením hypotekárnych úverov (tzv. amerických hypoték), uviedol aj dôvody, prečo táto situácia vznikla.Aj pre neznalého človeka, čiže napr. mňa bola táto prednáška čo sa týka informácií poučná.

Po zhodnotení, že už viem dosť, som sa premiestnil do podniku Da Vinci, kde ma čakali de štvrtiny HCI (Bezo,Esak) a strávili sme zbytok prlodnou debatou o ničom pri pohári piva, tyčinkách a paprikových chipsoch.Vybrali sme sa ešte do Stepsu, kde sme si dali obligátny nápoj a ja so sa potom porúčal do miesta svojho bydliska, keďže Bezo bol na biku a Esak býva na Juhu.
Večer hodnotím ako príjemný a poučný zároveň.Nesmiem opomenúť fakt, že som sa stretol s ďalším novoprijatým členom do rozrastajúcej sa komunity HOCIKTO.INFO a to Matvejom, ktorý ma ubezpečil, že sa čoskoro dočkáme jeho uvedenia a prvého článku.

 ivan feši

Pozn. Illustračné foto z inkriminovaného večera (prebraté z webu trenchtown.sk)

 

Reakcie k článku

debil
beny   [08.11.2008 12:10:40]

toho na tej lavej strane nepoznam ale ten na tej pravej je podla mna pekny ojebavac... Marcel to si teda vyberas kamaratou

ad:debil
// marcel one //   [08.11.2008 12:21:44]

beny, nastastie sa k nim staviam neutralne, zaujimalo ma to, cim sa zivia a nie zakulisne politicke tahy..

drsny report
bezo   [09.11.2008 14:35:47]

naozaj som sa z tohoto tvojho clanku dozvedel vela zaujimavosti z financnej krizy. Nenapisal by som to vystiznejsie :-)))

!!!!!
mireno   [09.11.2008 20:03:32]


pani ziadam komunitu hocikto.info aby zaujala zasadne stanovisku k prebiehajucim sporom na juznom SLOVENSKU. privital by som nejaku formu protestu /samozrejme nenasilnu/, viem ze komunita je apoliticka, ale zaroven si dovolujem upozornit na narastajuci "izmus" na nasom uzemi
ja osobne prestavam kupovat akekolvek madarske vyrobky, prehodnocujem navstevu Budapesti a madarskych vin sa ani nedotknem, zacinam s masivnou kampanou " kupujte slovenske vyrobky "
bohuzial som v obrovskom casovom sklze, preto ziadam komunitu a pomoc, pani vyjadrite sa !!!

moje stanovisko k politickej situaci ako clena HCI
// marcel one //   [09.11.2008 20:08:16]

toto som dnes napisal na Aktuality.sk :

hmm, so záujmom sledujem tento vývin a reakcie oboch strán.Z pohľadu občana mi to príde ako kvikot umierajúceho prasaťa, to čo robí zdegenerovaná maďarská vláda.Ako fajter napísal, nerobia nič a len drancujú EU na úkor ostatných štátov.A ako najlepšie na seba upozorniť?No predsa tým, že budú potichučky tolerovať extrémizmus voči svojmu susedovi, ktorého mohli v minulosti dlhé roky vyciciavať.A okrem iného poukazovať na nespokojnú menšinu, ktorá je utláčaná a podobné hlúposti..
Dá sa z diskusných príspevkov, aspoň z tej vačšiny slovenských, ktoré niesú okorené nevraživosťou voči občanom MR, ktorí v podstate majú iné problémy, vyčítať, že problém je mimo občanov, ale skôr vo vysokej politike, ktorú hra hlúpe SMK spolu s primitívnou vládou MR, čo samozrejme nahráva SNS.
Dosť dobre nechápem slovenskú politickú špičku, ktorá toleruje prízemné prejavy SMK a jej predstaviteľov, v podstate reakcie na ich vyjadrenia nič neriešia.
Ján Slota hovorí tak ako hovorí, neriešim ho ako zbohatlíka a inú inú háveď. Ale jedno sa mu nedá ubrať, nebojí sa pomenovať veci pravými menami, či sa nám to páči alebo nie..
S občanmi MR nemám problém, úbohí ľudia trpia kvoli hre svojich politických figúrok. ODsudzujem extrémizmus na obidvoch stranách.Ale kedď sa triezvo pozriem, kde je problém, vychádza mi len jedno..všetci to vidia, myslím tých inteligentných jedincov.. škoda ze to nevidia a nechcú pochopiť tí, ktorích sa to týka..
Viac sa k tomu neoplatí nič napísať..vojna či niečo podobné nieje riešenie..

SR-MR
jouza   [09.11.2008 20:52:10]

sevas Mireno,rad ta znova citam,a v podstate suhlasim s macikom.nemyslim ze madarsky gulas,klobasa,uherak,halazsle a dufam normalna vacsina nasich juznych spoluobcanov mozu za nafuknutu,aj ked pripustam,nebezbecnu hru extremistickych kokotov,snaziacich sa o akesi velke uhorsko,bohvie ci vedia o com vlastne tocia.pevne verim,ze je to len docasne halooo,v dnesnej europe by taketo picovny nemali mat dlhe trvanie,a aj ked masy pri masirovani spravnych bodov su lahko ovplyvnitelne,sak idu Vianoce a ludia sa vratia k svojmu upratovaniu,nakupom darcekov,konzumacii jedal a napojov,rozpravkam...a,aspon zatial sa vyseru na politiku a politikov a bande okolo nich.s pozdravom Jouza.

moje politické stanovisko
bezo   [10.11.2008 08:17:47]

sa odo mňa nedozviete, lebo mi je to celé ukradnuté. Komunita HCI je apolitická a pevne verím, že to tak aj navždy zostane. Tento web je určený na zábavu, poučenie a hľadanie východísk z neprehľadnej džungle života. Týmto vyhlasujem trvalé moratórium na riešenie politických otázok na tomto webe. Ale aby ma niekto neosočil, že som bez názoru tak tu je: ak bude dobrá cenová ponuka tak svoj padák si kľudne kúpim aj od maďarského skydivera.

pre beza
mireno   [10.11.2008 10:25:44]


mily Bezo nechcem od Teba riesenie, chcem stanovisko k problemu a nepresviedcaj ma, ze to problem neni, kurva je 21 storocie a nam sa tu prehanaju nejaki madarski nacionalisti vo fasistickych uboroch a kladu vence s napisom "verim v znovuzrodenie madarska "
zda sa Ti to byt normalne, chapes ze sa staci jeden psychopat, ktory nezvladne situaciu a naozaj tu mozme mat problem

pre admina
mireno   [10.11.2008 10:31:10]


poprosim si presunut diskusiu no nejakej inej sekcie, napr Slovensko-madarske vztahy, dakujem

Nevyhovujem
esak - admin   [10.11.2008 10:45:10]

Tejto požiadavke nevyhoviem, nakoľko riešenie takýchto chujačiek sa sem fakt nehodí.

Keďže si uvedomujem, že to čo sa deje nie je zrovna civilizovaným prejavom niektorých jedincov, dám Vám jednu dobrú radu priamo od admina. Napíšte si kvalitný článok (nemyslím nadpis a text, že tu bude diskusia) o momentálnom stave medzi SK-MR a ja Vám tam tú diskusiu presuniem.

Ďakujem za pochopenie.

coooo
mireno   [10.11.2008 10:59:28]


hlavna vec, ze tu mozeme riesit, kolko balonov je treba na zdvihnutie jedneho psa...

sa bojis, ze tato diskusia by mala oborovsku navstenost... mal som moznost navstivit cez viken rozne druhy pohostinstiev aj cenovych skupin a naozaj je tato tema aktualna a nie je to ziadna chujacka, takze pani ak odmietate diskusiu, presuvam sa
s pozdravom Mireno

sorry
mireno   [10.11.2008 11:00:54]


sorry za chyby, ale normalne som sa rozculil

ad:cooo
// marcel one //   [10.11.2008 11:04:39]

Mireno, nehnevaj sa, ale HCI je apolitcke zoskupenie a komentovat nasu politicku scenu, ktora je o nicom, sice lepsia ako scena MR nemame chut.Od toho su tu ini..Chcel si reakcie, tak su nad diskusiou.. inak, k tomu uz niet co povedat...

Nebojím sa
esak   [10.11.2008 11:35:52]

Nebojím sa ani toho, aké tu budú názory uverejnené, ani toho, že by stránka mala obrovskú návštevnosť.

Povedal som jasne, ak chceš diskusiu, napíš článok. Nič som nikomu nezakázal, ani nikoho neobmedzil. Koniec koncov, ani túto diskusiu som nezmazal. Nechápem, čo Ťa rozčúlilo.

Mireno, presne tak
bezo   [10.11.2008 11:38:29]

ZNOVU ZDORAZNUJEM: komunita je apoliticka. Jej hlavnym cielom ako aj prvotnym umyslom bolo, je vzdy bude riesit veci zbytocne ako je napr. pocet balonov, alebo sluzi na vyjadrenie pocitov jedincov zmietanych frustraciou alebo opisuje rozne zazitky a skusenosti jedincov. A ako dokaz ziadam admina aby celu diskusi vymazal, Marcela ziadam aby zmazal cely prispevok o financnej krize a Mirena ziadam o nerozculovanie sa. Nie sme predsa stari chlapi v krcme.

ad:Mireno, presne tak
// marcel one //   [10.11.2008 11:50:43]

Suhlasim s bezom, ale svoj prispevok mazat nebudem, pretoze ma to zaujalo.Spor SK vs MR mam f pici, uz somsa k tomu vyjadril a dalej sa tym nemienim zaoberat, pretoze to SEM nepatri..

ad:Mireno, presne tak
esak   [10.11.2008 12:09:28]

A ja nebudem mazať diskusiu, lebo si stojím za svojím slovom, že ju nevymažem.

odpadavam
mireno   [10.11.2008 12:41:01]


tak pani bratia, podla mna problem "izmusov" nie je problemom politickym, ale ludskym. Nackom je v podstate jedno, kto nam vladne. vzdy budu tliachat tie svoje stupidity. Ja som chcel len aby sa komunita distancovala oo akychkolvek prejavov extremizmu / pozor nemyslim sexualneho /
No a co sa tyka vymazavania prispevkov, to akoze Bezo dufam nemyslis vazne, taka doba tu uz raz bola, tak dufam ze sa nebude nic podobne opakovat

ad:odpadavam
// marcel one //   [10.11.2008 12:47:57]

Mireno,ved HCI sa distancuje od fsetkych rasisitickych, nacionalne orientovanych prejavov.. a ako bezo povedal, nasa komunita je politicky necinna a situaciu f politike mame f pici..

noch mal
mireno   [10.11.2008 12:48:43]


komunita sice moze byt apoliticka, ale ako chcete zamedzit priatelom komunity sa vyjadrovat k aktualnym problemom...no neviem, zeby vymazavanim prispevkov a sme zas tam kde sme nechceli byt
CENZURA, CENZURA, CENZURA...
dajte dodatok k mojej diskusii, ze prispevok bol vymazany diktatorskym adminom, pretoze narusil vsetky moralne zasady...
dufam, ze aspon Marosko si ma zastane

ad:noch mal
// marcel one //   [10.11.2008 12:58:31]

nikomu nebranim sa vyjadrit, nesuhlsim s mazanim pripevkov..

Ved som nic nevymazal
esak   [10.11.2008 13:06:15]

takže nemusím žiadny dodatok dodávať

-izmus
bezo   [10.11.2008 13:34:06]

zoskupenie HCI od svojho vzniku bojuje proti -izmom (http://www.hocikto.info/comazaujalo.php?id=69) ale ostava cisto anti-politickou zalezistostou. Co sa tyka zmazania diskusie: diskutujte si o com chcete ale netahajte sem politiku. Ja osobne som proti politike na nasom webe a budem u admina pozadovat vymazanie. A to nie je ziadna cenzura ale boj o zachovanie nepolitickeho priestoru. Na zaver citat jednej piesne:

SOULFLY - Back To The Primitive

Back to the primitive
Fuck all your politics
We got our life to live
The way we want to be
...
...
...
Back to the primitive
Fuck all your politics
Forever we will be
What we want to be

-izmus dodatok
bezo   [10.11.2008 13:56:51]

Mireno, nie som ziaden nacionalny narodovec, ale chcem aby si vedel, ze v pripade utoku na nasu krajinu budem stat na horiacich barikadach a je jedno ci nas napadnu Madari, kobylky alebo mimozemstania.

bezo nevie
právnik patrik   [10.11.2008 16:12:58]

..bezov odpor k politike prameni jedine a len z jeho nevedomosti.. ak niekto nechape, ze politika patri k nasmu zivotu ako vzducha a voda, nebudeme mu to vyhovarat.. ale ani nedovolime! aby taketo neuvedomele individuum cenzurovalo alebo lobovalo u admina za cenzuru.. stranka hci.info by mala v istom zmysle pripominat akademicku podu, kde je miesto pre vsetky nazory! ..to je moj nazor, preco by sme sa mali lakat akejkolvek temy bezo? nerozumiem tomu..

RE;bezo nevie
bezo   [10.11.2008 16:52:06]

Ano mas pravdu, nerozumiem sa politike, pretoze to povazujem za prizemnu a zbytocnu vec, ktora nestoji za moje povsimnutie. Na svete je kopec inych zaujimavejsich veci, ktorym sa venujem radsej ako je nadavanie na nejakeho papalasa. Vysvetli mi preco ma politika taku istu dolezitost ako voda alebo vzduch. Na to aby som si kupil chleba v obchode predsa nepotrebujem politikov. Na to aby mi dal zamestnavatel vyplatu tiez nepotrebujem politikov. Na to aby som si zozjazdoval kopec ich nepotrebujem takisto. Takze neviem, preco by sme ich tu mali riesit. A nechytaj ma za slovicka typu, ze nebyt politikov, nemali by sme zakony a tym padom prostredie na podnikanie a tym padom chleba atd.

bezo nevie 2
jouza   [10.11.2008 17:08:39]

teda pani,ste sa tu dnes pekne rozbesnili!nejebe vam?Bezko,nepoznam ta kratko,ale tvoja snaha byt za kazdu cenu absolutne out vsetkeho,co sa deje okolo teba,je niekedy az trapne nasilna.pretoze clovek s tvojou inteligenciou,rozhladom a svetonazorom skratka nemoze byt uplne out,nech sa snazis akokolvek.a marcel?kurva,nebol si to ty,kto sem hodil prvu a aj najdlhsiu zapalenu reakciu?tak co teraz prikyvujes bezkovi ako panacik na gumke,ty nic,teba sa to netyka?hrrrr,schovame sa za masy!OK,aj ja to mam v pici,pokial sa ma to priamo netyka,ale svoj nazor na to mam,aj som ho napisal,-ved macik ma o to priamo ziadal-ten macik,co teraz hra mrtveho svaba s najdlhsim clankom.a admina nechajte na pokoji!!!lebo daky madar prepichne dinovi balony,to len potom zacnete skakat.porucam sa.

ad:bezo nevie2
// marcel one //   [10.11.2008 17:14:30]

Jouza, sa nehram na mrtveho chrobaka, som jasne napisal svoj nazor, ktory som sem ani povodne nechcel dat, kedze Miro scel vyjadrenie.K Bezovi som sa vyjadril len f tom, ze niesom za vymazanie diskusie ci prispevku, inak som sa do neho nevazal vobec.Akurat som napisal, ze HCI je NEPOLITICKE. s tym suhlasim..

???
mireno   [10.11.2008 19:21:14]


kurva a toto je co, prave som tu napisal celu esej a nezobrazilo mi to, co to ma znamenat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mireno
esak   [10.11.2008 20:17:54]

Toto sa mohlo stat iba tak, ze si nevypisal vsetky polozky vyznacene tmavym pismom - meno, nadpis, text..... nie je osetrene, lebo ja som tiez len pracujuci clovek, co mam aj povinnosti.

neboj sa, cenzura tu nie je

!!!
mireno   [10.11.2008 20:48:55]


boze Bezo ako mozes byt taky zaslepeny, prave na to aby si dostal vyplatu, aby si mal aspon ake take socialne istoty, dovolenku atd, prave na to potrebujes politikov...a mmch aj za to ze pouzivas internet, mozes si kupit kvalitny bike, ze mas aspon kusok relativnej slobody aj za to mozu politici, uvedom si ze sme jedna z mala krajin, ktora sa dokazala rozist z nejakeho zvazku mierovou cestou a kto myslis ze to spravil, ti tvoji apoliticky? Sa spamataj !!! Alebo vies co?, daj rano vypoved, spakuj si caky paky, smer Dansko, Christiania, obsad nejaku polozrucaninu, sfetuj sa a snivaj si o svojej apolitickej spolocnosti...Ja si tu zatial budem zaujimat stanivisko k problemom, ktore ma trapia...
JA MIRENO SA TYMTO DISTANCUJEM OD AKYCHKOLVEK PREJAVOV NACIZMU, SOVINIZMU, ASIMILACIE. SOM PROTI PORUSOVANIU LUDSKYCH PRAV, RUSENIA POVOJNOVEJ ZMLUVY A NARUSOVANIA UZEMNEJ CELISTVOSTI SR, ZAROVEN VYJADRUJEM PLNU PODPORU POLICAJNEMU ZBORU ZA ZAKROK PROTI "FANUSIKOM" V DUNAJSKEJ STREDE.

Prvy krat
gaspik   [10.11.2008 21:12:45]

Hallo chuligani trencansko-novodubnicky,ked bude hrat DAC v TN pojdeme si hodit kamenom

to karol
jouza   [10.11.2008 21:21:53]

karolko,to si chvilu pockas,ked TN hra 2.ligu,ale pred mesiacom hrali v 2.lige TN-DAC D.Streda B 10:0.Inac,konecne si sa zapojil,ako priekopnik domaceho internetu v HCI bolo uz nacase.

pre Jouzu
bezo   [11.11.2008 07:27:03]

Jouza, viem, ze ma poznas dost dlho aby si vedel, ze sme sa kedysi davno bavili o hocicom vratane politiky ale tie casy su davno prec. Za posledne mesiace sa v mojom zivote udialo mnozstvo zmien ci uz dobrych alebo zlych, ktore mi pomohli sa odosobnit od okolitych zbytocnosti. Jednou z nich je aj politika a vobec vsetko co sa deje okolo mna a bytostne sa ma to nedotyka. Aby si bol v obraze: televizne noviny som nevidel x mesiacov, radio pocuvam len radio_FM od 15-tej do 17-tej, ked vysiela Balaz z Hubinakom. Noviny citam len vo forme letakov v schranke. Uprimne ti vravim, ze mi to jedno. Svoju pozornost som upriamil sam na seba a na to ako byt stastny, ako mat pocit, ze zijem plnohodnotne. A na to nepotrebujem nic z vyssie vymenovaneho. A aby si vedel tak neviem o nijakych MR-SR nepokojoch, lebo nemam odkial. Neviem ani o nejakej futbalovej roztrzke, lebo nemam odkial a hlavne ma to NEZAUJIMA.

pre Mirena
bezo   [11.11.2008 07:46:27]

Na to aby som dostal vyplatu kreslim elektro vykresy za pocitacom a oci si nenici Fico. Na to aby som mal dovolenku potrebujem MOJE peniaze a podpis sefa a nie Meciarov. Za to, ze pouzivam internet vdacim svojmu zamestnavatelovi a ten svojmu providerovi. Ziaden Dzurinda nekopal zakopy na kable a netahal optiku. Z to ze mam bike vdacim zase SVOJIM peniazom a cyklu v Puchove a nie Slotovi. Uvedom si, ze tito pani ma maju v pici rovnako ako teba. Sluzia len na prezentaciu v mediach, na vytvaranie roztrziek a vecne hadky. Garantujem, ti ze ak by v tomto momente zatvorili parlamet tak stat pokracuje dalej uplne s prehladom akurat v televiznych novinach by bolo viacej prispevkov zo sveta. Nie politici ale odbornici z ekonomiky alebo prava vytvorili podmienky napriklad na podnikanie alebo rozne socialne istoty. A to, ze v Christianii ziju v rozbitych domoch a chudobne ale za to "slobodne" si mozu jej obyvatelia uplne sami. Videl som davnejsie o nich dokument a vacsina z nich poriadne nepracovala, nechcu platit dane alebo rozne socialne poistenia tak nech sa potom nedivia. A to zase nesuvisi s politikou pretoze ja vsetko platim a nemam s tym ziaden psychicky problem, lebo viem, ze takto to funguje vsade na svete bezohladu na rezim. Nieco das, nieco dostanes.

pre beza
mireno   [11.11.2008 07:53:47]


Bezo odbory Ti nieco hovoria? garantujem Ti, ze bez nich by si dovolenku nemal ...vyjadrim hned ked budem mat cas, ale zda sa mi, ze ides hlavou proti muru a tieto Tvoje demonstrativne postoje nemaju zmysel

RE: Odbory
bezo   [11.11.2008 08:04:20]

Poprosim aj vysvetlenie, co maju odbory spolocne s politikou. Mam pocit, ze odbory predsa zastupuju vsetkych zamestnancov bez ohladu na ich politicku prislusnost.

???
mireno   [11.11.2008 16:30:54]


admin, halooo prave som zase neodoslal Bezovi reakciu a nebola zrovna
pozitivna :o)))

miro do piche
esak   [11.11.2008 16:50:08]

neser ma, všetko funguje ako má. je zaujímavé, že podjebávanie admina ti odošle a podjebávanie bezka nie. Tým si sa vlastne priznal, že si tu z toho robíš šoufky.

ad:do piche
// marcel one //   [11.11.2008 17:43:26]

kurva drat, nherobte si tu z toho salat..

hmm
mireno   [11.11.2008 17:59:15]


sak to je zaujimave, ale neboj ja sa vyjadrim este raz a obrovskym potesenim, inak Duli, tiez by si sa mohol zapojit...

pre beza
právnik patrik   [11.11.2008 18:41:02]

..bezo, ta politika ovplyvnuje tvoj zivot bez toho, aby si si to vsimal, aby si to chcel alebo nechcel.. je potrebna pre to, aby si si tu mohol pokojne zit.. mozno, by si si mal precitat nieco z filozofie, dejin statu a prava a pod.. ak si myslis, ze bez politiky a politikov, tym padom bez statu a prava, by si si mohol kupit v klude chlieb a skocit z padaku, si na vaznom omyle.. toto myslim fakt vazne.. bez statu, prava a politikov by to bola anarchia - resp. vlada mocnych hovad - jednoducho povedane slovami myslim Hobbesa "homo homini lupus" - teda človek človeku vlkom - ano tak by sa spravali ludia, keby tu niekto nediktoval, co a ako mame robit - myslim diktat prava a zakonov, podporenych represiou resp. hrozbou represie..

no a k tomu tvojmu, ze si iba ides svoje a snazis sa byt stastny - nooo, tak to je originalne, my vsetci sa o to faaakt nesnazime.. vazne bezo, ja sa nesnazim /isto ani jozko a macik/ byt stastny.. ale ti vravim, ze skokmi z padaka /prehlusujucimi tvoju depresiu/ to nedosiahnes.. kazdopadne ti prajem, ako aj seckym ostatnym aby si stastny bol!

pre pravnika
mireno   [11.11.2008 18:53:18]


presne to som chcel povedat...samozrejme ze Bezov nezmysel o tom, ze sa vlastne o vsetko pricinil sam este okomentujem, len musim nieco dokoncit v praci, inak diky pravnik Patrik

pre beza
mimino   [11.11.2008 21:28:48]

nesuhlasim s tvojim postojom. osobne nemusim tie prasata(nie vsetci), ale politiku vnimam. okrajovo ale vnimam. myslim ze by to bez nej neslo. po precitani tvojich slov by si jeden myslel, ze si pankac byvajuci v skvote a hlasic anarchie. politika tu bola,je a bude. a nemala by nam byt uplne lahostajna
jelikoz nemam prehlad o diani doma, okomentujem iba udalost ktoru zaznamenali aj ceske media a to vpochodovanie skupinky madarskych degesov na uzemie sr" FUCK FUCK FUCK curaci!!!"

pisete blbosti
bezo   [12.11.2008 08:17:02]

Patrik, nerozumieme si. Ja nespochybnujem tvoj pravny stat. Je mi jasne, ze tu musia byt zakony ale tvrdim, ze by stat fungoval aj keby nam vladla skupina ludi, ktora by nepatrila do ziadnej politickej strany a to mi nevyvratis lebo take komunity alebo etnika ziju vsade po svete. Najdes mnoho prikladov aj v minulosti, staci sa len lepsie pozriet. Ale ty by si to mal vediet. Este raz opakujem: na to aby sme fungovali ako normalni ludia v 21.storoci nepotrebujes SMER, SDKU, SNS, HZDS a ine stvorpismenove picoviny. Nie som ziaden anarchista, chcem iba pracovat a dostavat vyplatu, kupit si rano chleba a venovat sa svojim konickom. A na to NEPOTREBUJEM politikov a na to NEPOTREBUJEM politiku ani sledovat a rozculovat sa nad nou.

A co sa tyka stastia. Patrik, ja netrpim depresiami na rozdiel od teba. Keby som nimi trpel, tak si nedovolim ist do vzduchu. Ja dokazem v sobotu rano vstat a ist na cely den na bicyk a neumarat sa v srackach ako ty. Myslim si, ze mam v zivote jasno, viem co chcem a snazim sa to dosiahnut. Mas pravdu, ze zoskoky prehlusuju vsetko naokolo ale co uz ked ma to bavi. Mal by si to skusit, ziskas novy pohlad na svet, na to co je naozaj podstatne a dolezite a co je naopak zbytocne a bezcenne.

Mireno, rozumiem tomu tak, ze o vsetko co si dosiahol sa pricinili politici. To znamena tvoja praca, tvoj zarobok, tvoje auto, za to vsetko dakujes nasim politikom. Chodievas aj s nimi na pivo?

bezo
mireno   [12.11.2008 08:49:32]


bezo, zacinam mat pocit, ze Tomu nerozumies vobec, alebo mozno rozumies tomu az moc a preto za skryvas za nejaku imaginarnu masku adolescentneho " anarchistu " ktory ma radsej vsetko na haku ako by sa postavil pred problem a mal ho riesit. predpokladam, ze obciansku povinnost volit tiez tazko ignorujes...
a to com som ja dosiahol, som dosiahol nielen vdaka mne, ale aj vdaka prostrediu, ktore mi tu vytvorili politici a tak isto ho vytvorili aj Tvojmu zamestnavatelovi

Mireno
bezo   [12.11.2008 09:06:29]

opakujem, NIE SOM anarchista. Chcem pracovat, zabavat sa a stastne zit v nasej malej krajine, na ktoru som hrdy a ktoru by som v pripade potreby branil dufam s vami ostatnymi.

Sucasny problem je u mna vyrieseny a mam k nemu jasny postoj, ktory zopakujem: "ak bude dobrá cenová ponuka tak svoj padák si kľudne kúpim aj od maďarského skydivera"

Co sa tyka volieb tak doteraz som bol vzdy volit ale dalsie volby asi odignorujem lebo ma to uz NEZAUJIMA !!!!

...idem uz konecne pracovat, lebo politici mi svoje peniaze nedaju

reakcia
mireno   [12.11.2008 09:23:59]


to moje prve vyhlasenie o nekupovani madarskeho tovaru bola vyzva na to aby sa zacalo konat...aby sa o tom stale iba nediskutovalo v krcme...

no a o tom nevoleni...velmi zvlastny postoj, skus to prehodnotit

Teraz ako neadmin
esak   [12.11.2008 10:09:33]

Ako to tu tak sledujem, myslím, že bezkov postoj chápem. A ak to myslí tak ako to tu napíšem za seba, tak s ním aj súhlasím.

Mňa tiež politika ako taká nezaujíma. Teda nezaujímajú ma tie prestrelky a vyjdrenia jedného na druhého, hádky o zásluhy a podobné. Toto nie je politika, ako si ju ja predstavujem.

Chcem vidieť ako jeden kompetentný človek povie, že ide urobiť pre štát toto, druhý kompetentný mu vecne oponuje, prípadne pripomienkuje a vo finálnej fáze vznikne niečo lepšie ako navrhoval ten prvý, lebo sa rozprávali spolu dvaja odborníci.
Chcem aby štát riadili odborníci, mali odborný personál okolo seba a aby výsledný zákon(nariadenie, ....), nebol robený od stola, ale aby bol praktický a pochopiteľný pre toho, kto ho má dodržiavať.

Ak podla mňa bezka niečo nezaujíma, tak je to to, že kto z nich má milenku, kto si požičal prachy, kto to a to. Verím, že keby nejaký politik/minister urobil také rozhodnutie/opatrenie, ktoré by napr. v republike znížilo kriminalitu o 75% a svet by toto obdivoval a preberal, aj bezko by bol na daný čin hrdý a politika by ho zaujímala.

Takže môj záver. Bezka a ani mňa nezaujíma bulvár a ich životy, chceme výsledky. A kvôli nim nemusia byť každý deň v médiách. Nemajú byť slávni, majú robiť pre nás. Najlepšie v tichosti.

ad:teraz ako neadmin
// marcel one //   [12.11.2008 10:11:28]

ano, presne toto si aj ja myslim..

???
bezo   [12.11.2008 10:53:23]

suhlasim s Esakom ale doplnim, ze u mna je zakoreneny hlbsi nezaujem o politiku (nielen afery a kauzy) cize on so mnou tym padom nebude suhlasit. A vobec, pre toto som nechcel aby sa na tomto webe rozoberala politika. Jedine co sme dosiahli je dlha diskusia o nicom, rozne nazory na rovnaku problematiku a v konecnom dosledku sa nikdy nedohodneme rovnako ako chlapi v krcme. Na co to vsetko? Nezmenime tym padom nic len sa navzajom nasierame a rozculujeme. Bavme sa o niecom prijemnejsom...
napr. ako by ste farebne vymalovali moj byt ?

super chlapci som na Vas hrdy
mireno   [12.11.2008 10:56:58]


tak to ma tesi, ze esak vyslovil aj nazor beza a marcel im pritakal, teraz sa este dobre oralne uspokojte a vsetko bude OK.

a dufam, ze sa neurazite...viete ako som to myslel

:)
// marcel one //   [12.11.2008 11:30:46]

neviem, ja som svoj nazor povedal, kazdy z nas ma svoju pravdu, v niecom sa zhodneme a v niecom nie :) ska to je f poho..

k bezovej malovke.. hmmm, tvoj byt?ako sportovec a luzer, mal by si skombinovat styl a ucelnost s farbami, dat si tam prijemne farby, trebars jednu stenu tmavsiu a ostatne bledsie, ozivit to, nech to nemas sterilne biele.. :) pomoze aj ozivenie novym nabytkom..napriklad :)

Toto ste chceli ?!?
esak   [12.11.2008 12:48:49]

Ja admin hocikto.info, ktorý sídli na admin@hocikto.info som Vám toto s radosťou pripravil

parada
// marcel one //   [12.11.2008 12:58:34]

konecne sa daju fkladat linky dlisted :)

priatelia....
bezo   [12.11.2008 15:03:20]

...zakopme vojnovu sekeru, ktora nikdy nebola vykopana a spojme sa. Budem citovat svoju oblubenu skupinu Zonu A: "ked sa vsetci zjednotime a spojime tak zvitazime"

ad:priatelia
// marcel one //   [12.11.2008 15:30:55]

spojeni uz sme aj prostrednictvom tejto komunityNazov stranky

aku sekeru
mireno   [12.11.2008 17:34:08]


aku sekeru chces zakopavat, konecne tu bola poriadna konstruktivna debata, do ktorej sa zapojili takmer vsetci.Aj novy/karol/ Zbytocne sa tvarite , ze sa Vas politika netyka a hlavne ze nic nevyriesime, Mate pravdu nevyriesime, pretoze sme ticho a tvarime sa ako Bezo. Praveze, ked budeme diskutovat, budeme sa o to zaujimat, budeme vediet kto co zas vyviedol a kde sa zas kto nabalil a toho nebudeme volit. My sme ich zamestnavatelia, my im davame vyplatu. A na buduci rok im to spocitame

ad:aku sekeru
// marcel one //   [12.11.2008 21:22:58]

pozri, my mame kazdy svoj nazor a tymto, ze tu piseme o kazdom co si myslime.. mieco tym vyjadrujeme.. nam to staci, nemusi vacsine.. :)
nic neriesime a ani neponukame riesenia...

to co je?
bezo   [13.11.2008 07:52:30]

kto sem vlozil prispevok pod mojim menom ? Ide prispevok Aku sekeru z 2.11.2008 17:34:08. Tak vazeni, toto som nepisal a ani sa s tym nestotoznujem. Odchadzam z tejto umelo vykonstruovanej diskusie.

ad:to co je?
// marcel one //   [13.11.2008 08:00:24]

Bezo,vieme ze si to nepisal..

Opravené
esak   [13.11.2008 09:31:31]

Príspevok, ktorý zneužíva tvoju prezývyku som premenoval na správneho autora podľa IP

dakujem adminovi zaopravu
bezo   [13.11.2008 10:06:09]

a pre vas ostatnich: velky brat vas pozorne sleduje, neuniknete mu ani na tomto webe. "VITAJTE V TOTALITE"

sorry
mireno   [13.11.2008 14:20:07]


sorry pani, hlboko sa ospravedlnujem...diky Esak a este k Tebe, rano som nepozdravil priatelku JUDE , tiez sa ospravedlnujem

sorry
mireno   [13.11.2008 14:20:28]


sorry pani, hlboko sa ospravedlnujem...diky Esak a este k Tebe, rano som nepozdravil priatelku JUDE , tiez sa ospravedlnujem

RE:sorry
bezo   [13.11.2008 14:37:09]

Mireno, nic sa nestalo.... sme kamosi aj nadalej

blazon
bezo   [13.11.2008 15:01:01]


jasne, ze sme...to ze si politicky analfabet :o) na veci nic nemeni

RE: blazon
mireno   [13.11.2008 15:24:58]

mily Mireno, ako sa do hory vola, tak sa z hory ozyva
BEZO

nadpis
mireno   [14.11.2008 06:57:52]


dodatok "na veci nic nemeni" znamenal, ze na tom ze sme kamosi, sa nic nezmeni aj kem mas iny nazor

suhlasim
bezo   [14.11.2008 07:45:24]

tentokrat ti musim dat za pravdu :-)))

anti-bojovník proti kríze
bezo   [27.08.2009 12:01:19]

určite ste už videli v telke reklamu na bojovníkov proti kríze, kedy bežným nákupom roztáčate večný kolobeh peňazí. Dnes som si opravil USB kľúč a malú LED baterku (zasvätení vedia) a ušetril som odhadom 15 eur. Tým pádom som sabotér, diletant a anti-bojovník proti kríze. Alebo je to naopak keďže mi zostalo vo vačku 15 eur v hotovosti, z ktorých má radosť moja banka? Som z toho zmätený...

kratka predpoved fin expertov ku nadchadzajucej krize
marcel one   [23.05.2010 21:35:28]

odkaz na clanok..

prepoved fin 24 expertov

re: kratka predpoved...
bezo   [24.05.2010 08:45:54]

Precital som si cely clanok. Jeho spolocenska hodnota =
- konspiracii o pade "dvojiciek",
- fingovanemu pristatiu na Mesiaci,
- havarii lietajuceho taniera v Texase,
- spekulaciam o smrti Kennedyho,
- problemu Y2K,
- Mayskej teorii o konci sveta v roku 2012,
- atd. atd. atd.,

Tesim sa velmi, lebo nas caka velmi pestra buducnost plna neocakavanych zvratov, v ktorej holy boj o potraviny povedie k destrukcii dennodeneho pracovneho stereotypu. Jasne vidim ako stojime na horiacich barikadach v ruinach nasich betonovych "city grey" dzungli a branime to posledne co nam z nasej ludskosti ostalo: zdravy rozum...

f kratkosti.
marcel one   [24.05.2010 10:09:07]

nehovorim, ze sa s tym ztotoznujem, skor mi ide o to, ze to moze ale nemusi byt tak..cele to moze byt len ucelovo cielene.


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008