Trochu iná Biblia...

Článok uverejnený: 08.01.2009 07:28:00
Počet reakcií: 17 / chcem sa vyjadriť

 

Trochu iná Biblia...

...priatelia, napísať tento článok som sa chystal napísať už dlhšie.Kedysi dávno sa mi dostala do rúk táto zaujímavá publikácia.S ohľadom na jej obsah som ku nej choval určitú skepsu, ale moje postupné rozčarovanie prešlo v záujem.
Mám ju už dlho vo svojom archíve, ale nikdy som si nenašiel čas ju bližšie preštudovať a zamyslieť sa nad jej obsahom.Ten je možno rovnako kontroverzný ako obsah knihy Mein Kampf, ktorú som tiež čítal, ale po obsahovej a hodnotovej stránke sa s ňou Mein Kampf nemôže rovnať. Tento čas fšak konečne prišiel a ja som v nej našiel niekoľko zaujímavých poznatkov.Nebudem všeobecne písať o jej obsahu a ani ho nejako propagovať, to nechám na Vás.Môžete si jej kompletný text stiahnuť TU, a urobiť si vlastný obraz.Možno v nej nájdete niečo, čo Vás zaujme rovnako ako mňa a možno ani nie.

 


Mňa najviac zaujalo toto :

"Satan znamená človeka ako zviera, niekedy lepšie, veľa krát však horšie ako tie, čo kráčajú po štyroch..človeka,, ktorý sa vďaka "božskému duchovnému a intelektuálnemu vývoju" stal najskazenejším zvieraťom..."

 

Reakcie k článku

pravda je niekde uplne inde
bezo   [08.01.2009 12:43:45]

Biblia je len nastrojom kolektivnej spomienky na davno zabudnutu minulost z rannej historie ludskej existencie. Je to odkaz na prehistoricku navstevu mimozemskej civilizacie na nasej planete, ktora zasadne ovplyvnila dalsi vyvoj ludskej rasy. Vtedajsi ludia neodazali pochopit to co sa im dialo nad hlavami a vytvorili si Boha. Odkazy na tuto najdolezitejsiu udalost v usvite ludskej civilizacie su vo vsetkych svetovych nabozenstvach. Za vsetko spomeniem len zopar z Biblie, pretoze tu som cital viackrat:

1.Sodoma Gomora - dve na tu dobu slavne mesta boli znicene v ohni bozieho hnevu - nebolo to nic ine len atomove vybuchy. Preto mali zakazane Lot aj so svojou zenou pozerat sa na tu destrukciu lebo by oslepli. Na miestach, kde sa to vsetko odohralo je doteraz zvysena radioaktivita.
2. Eliasov ohnivy voz - nic ine ako na tu dobu nepochopitelny lietajuci objekt, z ktoreho srsali plamene bozej slavy - vyfukove plyny
3. Mojzisov prechod cez Cervene more - celu noc ho osvetloval ohnivy stlp zoslany samotnym Bohom aby ukazoval cestu teroristom, pardon Izraelcanom - dalsi dokaz objektu s modernym pohonom a beznymi halogenovymi svetlami
4. neposkvrnene pocatie Panny Marie - v dnesnej dobe tiez nazyvane umele oplodnenie, je len dokazom, ze od usvitu dejin sme ovplyvnovany technicky vyspelejsou civilizaciou co sa odraza vo vsetkych pisomnych zmienkach tej doby.

A kto mi neveri nech si precita staroindicke Eposy Ramajanu a Brahmaputru, kde bol Gilgames dokonca prizvany na palubu jedneho "bozskeho" plavidla a dokonale opisal pohlad na Zem s obeznej drahy.

AMEN

ad:pravda je niekde uplne inde
// marcel one //   [08.01.2009 14:00:08]

Epos o Gilgamesovi som cital, a aj viem ako prebiehalo jeho lietanie. Velmi zaujimave citanie.Velmi dobre tuto problematiku opisal nemecky autor,ktoreho meno si nespomeniem, ale bezo viem, koho myslim..

este toto..
// marcel one //   [08.01.2009 19:35:44]

Epos o Gilgamesovi spominal aj nemecky autor, ktoreho meno som si nevedel spomenut a je to Johannes von Buttlar. Ma celkom roziahle diela a myslim, ze je to f tejto knihetejto knihe.na slovensku vysla f preklade Dracie cesty a mala by sa nachadzat aj mojej kniznici...

Všetko je nepodstané
esak   [09.01.2009 03:57:34]

Z pohľadu rockovej hudby je všetko len nepodstatná maličkosť. Aj bezkove argumenty o mimozenšťanoch zlyhávajú, nakoľko pochybujem, že sa spomínané indivíduá podielali na takých peckách ako We are the champions, Smoke on the water, Satisfaction, I was made for loving you, Enter Sandman, Hey Stupid či Thudestruck a Anarchy in the UK. A to nehovorím o Mama I'm coming home, Wonderwall, The Wall, Jump, Sweet Child o mine, Run to the Hills, Stairways to Heaven. Alebo o Little Willy, All right now, Lust for Life, Piece of my heart, My oh My a Wild Thing. Prípadne o Should I stay or go, Rocking all over the world, We're Not gona take it, I love rock and roll, All right now, Walk This way. A v neposlednom rade Living on the edge, Paranoid, Living on a Prayer, Final Countdown, Keeper Of The Seven Keys, Killed By Death atď. atď.
Uzavriem tento príspevok plnohodnotnou myšlienkou, ktorá bude aspoň trochu k téme duchovna - "Nealkoholické pivo - prvý krok k nafukovacej žene"

pozor
vincko   [09.01.2009 12:05:04]

chlapci prítomnosť satana ako bytosti je plne reálna a netreba sa s ňou pohrávať....

ad:pozor
// marcel one //   [09.01.2009 12:06:55]

pitirkin. ved nam je to jasne... :)

poznam zopar Satanov
bezo   [09.01.2009 17:12:49]

s niektorymi som bol na Silvestra na chate a ozrali ma... :-)))

zopar linkov na rozsirenie obzoru
predseda   [09.01.2009 18:01:18]

pre tych co si chcu rozsirit obzor davam do pozornosti :
www.godisimaginary.com/
www.whywontgodhealamputees.com/

pan brat ?????
beny   [09.01.2009 22:12:55]

Pan brat neviem aku Bibliu si cital ty ale aspon ja viem ze Lotova zena neoslepla ale skamenela !!!! Tak tu nezavadzaj. Mas stastie ze si moj brat a na poslednom sude sa prihovorim aj za teba ak tam budem pripusteny a nepojdem rovno do pekla...

ad predseda
beny   [09.01.2009 22:15:40]

Pan predseda to ze neviem dobre po anglicky, neznamena ze by som si to rad neprecital v slovencine!!!!

Lotova zena
bezo   [11.01.2009 16:37:10]

pan brat Januar, mas pravdu, Lotova zena skamenela. Ale nic to nemeni na fakte, ze im Boh zakazal sa obzerat dozadu. Okrem toho odkial to vieme ked sa okrem nej nikto neobratil aby videl tu skazu??? A ona vlastne neskamenela ale jadrovy vybuch z nej urobil ciernu hromadu popola, ktoru miestny ludia (ak tam vobec este daky ostali) pokladali za kamen...

hmm
StiX   [20.01.2009 17:07:51]

no tato biblia ako keby cerpa z cias ked sa ludia rozdelili na pohanov a krestanov. Pohani totiz verili v bozstva ktore boli späte s prirodou - personifikacie prirodnych javov ktore vacsinou nezadavali nejaky moralny kodex ale nutili ich nieco obetovat. Bohuzial viera v akukolvek nadprirodzenu entitu ktora nas stvorila a zoslala nam nejaky kodex moralnych zasad od nas ziada myslim v zaklade prvu a absolutne dostacujucu obet - zdravy rozum. Tento typek svojim sposobom vzal pohansky pohlad na vieru a skombinoval ju so, svojim sposobom, pre cloveka prirodzenym ,,animalnym" spravanim, dal k tomu nejaku tu primes mysticna a mame tuto trocha inu bibliu. Mozno to bol len ateista ktoremu uz tak liezli na nervy krestania ze mal potrebu si z nich vystrelit :). To uz sa nedozvieme. No a tak si myslim ze tato kniha neni nicim viac len zaujmavostou - nic viac a nic menej, takze by sa v kazdom pripade mala brat s nadhladom :).

untitled
pravnik patrik   [25.01.2009 08:26:37]

..macik, sice som si knizku neprecital, ale mozem ta ubezpecit, ze si ju ani neprecitam.. kazdopadne sa mi paci, aku debatu tvoj prispevok rozputal.. necital som ani bibliu, tak som sa rad nechal poucit.. a zaroven vas seckych ubezpecujem, ze ani bibliu si asi neprecitam.. koran ma vsak laka a ten si asi precitam..

..a este si precitam nejake noviny.. a prave citam egyptana sinuheta, kde je krasne vykreslene, ako je to s tymi bozstvami a ako elegantne si ich ludia prisposobuju pre svoju potrebu.. i ked ide o bozstva a civilizacie davno zasle, celkom mi pripominaju tie dnesne.. teda uz ani nemam na mysli bozstva, ale tie vynikajuce cirkvi, ktore neustale vymyslaju nove teorie, ze ako to vlastne vsetko bolo a hlavne nove interpretacie biblie a historickych udalosti ci vymyslov, pravidla pre veriacich.. ako napr. to /ktore ucia takmer dospele dievcata na ndca gymnaziu/, ze kolko ma trvat bozk, aby nebol hriechom.. tak aby ste vedeli, max. 3 sekundy! ..pitirkin, ty sa mi zdas hadam aj kompetentny odpovedat, prosim Ta, ako to zmerali ti vazeni pani vo vatikane? ..ze 3 sekundy..

ad:untitled
// marcel one //   [25.01.2009 17:29:07]

Duli, diky za pochvalu.problematika hore popisovana je sice zaujimava, ale nie pre fsetkych, cize vela ludi, vela nazorov...Koran som sice necital,ale urcite ak si najdem cas, si ho precitam a zhodnotim.Mal sokm f ruke tuto knihu, ked som bol vo Svajciarsku, dokonca som mal moznost nafstivit lokalnu mesit f meste, kde som byval..zaujimave to bolo, to vam poviem..
K tomu Egyptanovi, co citas.. tesim sa, az s tym dofinisujes a poskytnes mi tento skvost literatury, chcem si ozrejmit obzor a rad si to precitam.naposledy som cital Nahaca od Sedarisa, Prelet nad kukucim hniezdom a ine, ved sam vies :)
Momentlane sa nachadzam f ROXY na wifi, podarilo sa mi to rozchodit,takze fajn..

ste teroristi?
bezo   [26.01.2009 08:37:22]

myslim si, ze citat Koran je zabity cas pretoze tam nadalej plati staroveke pravidlo Oko za oko, zub za zub. Okrem toho vieme ako sa spravaju islamisti voci zenam. Ze ich povazuju za handru bez prava. Aj to je dosledok bludov a dristov popisanych v korane. Ak chces nieco duchovne nad cim budes premyslat tak chod k podstate a necitaj Bibliu. To su len rozpravky, prerozpravane Svate pismo. Chod rovno ku zdroju a precitaj si Svate pismo, kde su pisane rozumne myslienky.

K dlzke bozku dodam iba tolko, ze 3 sekundy trva kym sa navzajom dotknu jazyky, ty nevzdelanec :-)))))

asi som si nasral do huby...
bezo   [26.01.2009 08:42:53]

ale ja to robim rad....
http://slovakia.humanists.net/bak.htm

ad:ste teroristi?
// marcel one //   [26.01.2009 10:09:42]

nemyslim si,ze koran je zabity cas.je to rovnako pojata kniha ako biblia, cize blaboly okolo faktov, ktore sa stratili v toku dejin..to,ze si obsah jednej a aj druhej knihy obidve nabozenstva vysvetluju po svojom je len masova demagogia a vplyv skupiny jedincov,ktory napriek dobe uplynutej od ich prvemu vyskytu pretrvava a vyhovuje prave tej skupine jedincov, ktori sa obidvomi knihami ohanaju a maju svoju pravdu...


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008