Divadelné predstavenie

Článok uverejnený: 19.01.2009 18:07:00
Počet reakcií: 5 / chcem sa vyjadriť

 

Dňa 17. januára mali niektorí vybraní návštevníci Novej Dubnice možnosť zhliadnuť premiéru divadelného predstavenia s názvom Doga v kuchyni. Išlo o veľmi poučnú ukážku, v ktorej hlavná postava veľmi autenticky ukázala, ako pôsobí alkohol na človeka.

 

Predstavenie poukázalo na problémy alkoholom premohnutého človeka vo viacerých rovinách. Ide o rovinu sociálnu, kedy si hlavná postava pokazila svoj spoločenský status, ale aj vzťahy s najbližšími. Druhou rovinou je rovina osobnostná. Tu bolo vidno, ako si Doga v kuchyni neváži prácu svojich priateľov a úplne bez najmenšieho zaváhania pôsobí svojim konaním zničujúco na novopoloženú plávajúcu podlahu.

 

Uvedené divadelné predstavenie sa v pôvodnom obsadení už nebude hrať, nakoľko premiéra nebola komerčne úspešná a hlavná postava tohto predstavenia začala ihneď skúšať novú hru, ktorej názov je zatiaľ tajný.

 

Predstaviteľ hlavnej postavy, sa týmto chce ospravedlniť organizátorom akcie, že toto predstavenie bolo fiaskom a divákom sa chce ospravedlniť za to, že museli na takýto brak pozerať.
Pevne verí, že aj napriek tomuto prešľapu bude v budúcnosti figurovať medzi pozvanými hosťami na akciách, ktoré budete organizovať.

 

Hlavné ospravedlnenie patrí mojej osobnej láske, ktorá si užila aj afterparty po predstavení a celé divadlo teda videla až do konca. Monička prepáč.

 

doplnené bezom

Po dohode s autorom článku som sa rozhodol priniesť nezúčastneným osobám jednu momentku z tohto úžasného hereckého výkonu. Fotografia pochádzajúca z dejstva hry s názvom "V bublinách sú otázniky" a je dokonalým stvárnením bezradnosti a zúfalstva hlavnej postavy zo straty kontroly nad vzniknutou situáciou. Autor sa nám v tomto momente snaží načrtnúť pocit beznádeje prostredníctom holej ľudskej existencie zmietanej vo víre udalostí. Za povšimnutie tiež stojí mimika tváre, v ktorej je možné zazrieť ako sa aktér postupne odovzdáva osudu. Dilema medzi sebaovládaním alebo spoločenským pádom do temných hlbín je umocnená vhodným výberom kulís, za čo patrí tvorcovi uznanie a obdiv.

20.01.09 // marcel one //

- jemná poetika, hraničiaca s extrémnym sebazaprením a totálnym odovzdaním sa.Kritici by žasli nad Esakovým sólo výstupom, ktorý gradoval až f druhej polovici večera.Nám, ktorí sme boli jeho svedkami, len ostali ruky na potlesk. Ja osobne som bol poctený upratať scénu, nakoľko na nej boli rozliate kulisy.Celé predstavenie sa nieslo v duchu radosti z bytia a jeho oslavy a následného pádu do reality umocnenej Esakovým srdcervúcim výstupom.

Pripájam fotogalériu z inkriminovaného večera:

 

esak - Doga v kuchyni

 

Reakcie k článku

fakticka...
// marcel one //   [20.01.2009 06:39:59]

Noo, Esak, divadelne predstavenie nebolo az take strasne.. taketo FAUX PAIS sa moze stat kazdemu, ale vazim si, ze si dal taketo ospravedlnenie do priestoru.

repriza
bezo   [20.01.2009 08:20:44]

podla mna, divadlo malo uspech. Zanechalo na mna hlboky dojem, rozprudilo myslienkovy tok a v neposlednom rade aj inspirovalo. Nerozumel som niektorym detailom v mierne patetickej dramaturgii ale trochu komplikovany obsah bol dokonale prevalcovanym vyvazenym hereckym umenim hlavnej postavy. Velmi rad sa zucastnim reprizy a neochvejne dufam, ze to nebola zaroven derniera. Divakom v prvej rade odkazujem, ze na dokonale vcitenie sa do postavy nemozu sediet v prvom rade aby ziskali uceleny a komplexny pohlad na celu javiskovu sceneriu.

Myšlienka dňa:
jouza   [20.01.2009 09:08:41]

nullKeď som smädný,to nevidí nikto.Ale keď som najebaný,tak to vidí KAŽDÝ!!!

No páni....
esak - hlavná postava   [21.01.2009 09:57:08]

Nie som o tom presvedčený, že by sa toto dielo malo opisovať takým oslavným tónom, ale na druhej strane, ak to takto odborná kritika videla, nebudem sa hádať.
Každopádne sa predstavenie už nezopakuje, ale som otvorený akýmkoľvek alternáciám, takže v prípade záujmu niekoho z vás kľudne uvedeniem do tejto hry.

re...
beny   [24.01.2009 22:42:40]

No pani v prvom rade sa ospravedlnujem za neucast, nakolko mi chvilu pred odchodom na premieru GORILA V HMLE moja potencialna svokra oznamila, aby som prisiel na jej narodeninovu oslavu, pochopte ze vtedy musia ist bokom aj kamalasky...tak som sedel ako clovek a choval som sa podla bontónu a nebolo mi to vôbec prijemne , tak to berte ako trest !!!

Esak som rad ze si nesklamal, a mrzi ma ze moje oci poculi, co moje usi nevideli :-)))) moja chyba,moja chyba , moja prevelka chyba... ale fandím ti a cudujem sa, ze ta neobsadili aspon do najlepsieho trhakoveho serialu Ordinacia v ruzovej zahrade, ako miestneho admina, ktoremu omylom spravili vyter analneho otvora (rite,zadku,kakatka...) namiesto vyplachu zaludka....


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008