Dobrý skutok

Článok uverejnený: 21.03.2009 12:38:00
Počet reakcií: 5 / chcem sa vyjadriť

 

Dobrý skutok

V sobotu 14. marca 2009, inak v deň, ktorý sa považuje za deň konštanty PI (pochádza z amerického zápisu dátumu 3.14) sme boli vonku za zábavou v meste Trenčín. Začínali sme v podniku Retro, po neskutočnej zábave pri živej hudbe sme išli vymiesť dolný Steps a nakoniec sme skončili v Live Clube.
V Stepse som na stole našiel permanentku na sedenie na trenčiansky hokej. Rozmýšľam čo s ňou. Nechať som si ju nechel z dvoch dôvodov.

  1. Asi by som ju nevyužil dokonale
  2. Aj keby som ju využil, bola na miesto na sedenie, takže asi by na to prišli moji spolusediaci, že tam nemám čo robiť

Rozhodoval som sa teda, ako ju vrátiť majiteľovi. Mohol som ju nechať v podniku, alebo zaniesť na štadión. V bare som ju nenechal. Lenže v nedeľu som nemal čas ísť na štadión a v pondelok sme už cestovali na koncert AC/DC do Prahy. Tam sme boli do stredy a vo štvrtok sa mi zasa nechcelo.
Zastavil som sa teda na štadióne v piatok. Vôbec sa tam nevyznám, pokladňa bola zatvorená, išiel som teda do baru, po informácie. Odviedli ma do kancelárie, kde sa permanentky vydávajú a evidujú. Povedal som, prečo som prišiel a tety sa na mňa pozreli takým tým pohľadom - "Akože čo tu robíte?". Z ich ďalšieho rozhovoru som pochopil prečo. Sezóna skončila, permanentka už bola zbytočná, a pravdepodobne ju dotyčný nestratil, ale nechal (čítajte zahodil) v bare.

Poučenie z toho neplynie žiadne. Iba som sa opäť utvrdil v tom, že profišport nie je moja parketa. Veď ani neviem dokedy trvá hokejová sezóna.

Trápi ma však otázka - Môžem vrátenie permanentky považovať za dobrý skutok?

esak - ta ta táááááááá ta ta tatááááááááá ta ta táááááááá tataááááááá

 

Reakcie k článku

fakticka
// marcel one //   [21.03.2009 14:44:04]

Esak, samozrejme, dobry skutok je kazdy skutok, aj ked neskonci dobre, hlavne je dobry skutocny prvotny umysel :)

...
právnik patrik   [21.03.2009 17:40:51]

.."dobrotu" skutku osobne posudzujem najmä podľa úmyslu, ktorý autor činom sleduje.. takže odpovedať si môžeš podľa mňa len sám..

..tá permanentka bola na konkrétne miesto??? ..totiž, som nempochopil, ako si to myslel s tým, že by tvoji prísediaci prišli na to, že tam nemáš čo robiť..

ad.: ...
esak   [21.03.2009 20:19:11]

Ano, ako som pisal v druhom bode dovodov preco som ju nechcel, bola na konkretne miesto na sedenie

jeeeej
bezo   [22.03.2009 09:06:14]

happy Hipo

dobrý skutok
kurva hoši, guten tag   [08.07.2009 13:56:50]

Samozrejme, že dobré skutky sú šľachetná vec. Každému človeku by malo záležať na ich uskutočňovaní. Patrím k tej skupinke, ktorá si namýšľa, že sa mi to raz vráti. Zatiaľ si však kladiem otázku, možno zajtra??? Nezabudnem na to, čo mi raz pri jednom takom dobrom skutku povedala milovaná osoba: "Ty nerobíš dobré skutky, Ty ich páchaš." Musela som len súhlasiť, lebo dobrý úmysel nedopadol podľa očakávania. Napriek tomu sa chcem a neviem zmeniť, načo aj, veď celý život je o h-vne. Medzi priority komfortného života patrí vyprázdňovanie. A teší ma, že s týmto problém nemám /teraz ma napadlo, to bude tá odmena za dobrý úmysel/. Dúfam, že to nezahriaknem. P.S. Príjemné leto, pozor na sallmmoonelu. Esak, podľa mňa si mal dobrý úmysel, takže máš na svojom konte aj dobrý skutok/máš dobré s-anie?.


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008