Koniec sveta neprakticky

Článok uverejnený: 06.06.2011 08:09:00
Počet reakcií: 6 / chcem sa vyjadriť

 

Koniec sveta neprakticky

V tomto literárnom útvare, vám priblížim moje zamyslenie sa nad situáciou pred koncom sveta, ale aj to, prečo sa moje myšlienky týmto smerom uberali.

Začalo to cez víkend v Tescu. Naša známa dnes( v pondelok ) ide k veštici a Monička jej robí doprovod. Tak sme sa o tom bavili pri pokladni a mňa napadli negatívne myšlienky, o tom, že jej vyjaví smrť. Bol som však informovaný, že toto veštica nepovie, pretože ona kartu Smrti nemá. Zostal som zaskočený a rozmýšľal som nad jednostrannosťou predpovede. Dobré veci poviem, zlé nepoviem lebo neviem. Potom sme debatu hneď zvrtli na mňa, že ja keby som už išiel, tak chcem vedieť kedy to ukončím. Hneď by som sa podľa toho zariadil. Samozrejme ožieraním sa b y som vyplnil moje zostávajúce dni. Do vzduchu sa hneď na to zavesila otázka a visela tak až do jej vyslovenia. Maximálne koľko času by malo uplynúť do mojej smrti, aby som spustil chľastací režim. Keby mi povedala, že ma čaká smrť o 70 rokov, tak síce poznám dátum smrti, ale nebudem 70 rokov chľastať. K nájdeniu odpovede som už nedospel, pretože som poňal situáciu z iného pohľadu a zamyslel sa.

Ak vlády, prípadne iná svetová autorita, potvrdia koniec sveta na rok 2012, nikto si nebude užívať svoje posledné dni chľastaním, míňaním peňazí, sexovaním v bordeloch a ani cestovaním po celom svete, tak ako si to každý z nás predstavuje.

Čo by sme chľastali? V domovoch máme zásoby na pár dní intezívneho pitia a niekde si ukradnúť fľašu neprichádza do úvahy. Rabovanie by začalo ( a možno aj skončilo ) skôr, ako by sme sa my, normálne fungujúci ľudia spamätali z informácie o konci sveta.

Aké peniaze by sme míňali a na čo? Ak má aj niekto na účte milióny eur, neminul by ani cent. Nemohol by si ich vybrať, ak ich má doma, nemal by ich kde minúť a ani tovaru by už nebolo.

Neplatili by sme účty a prachy rozbíjali? Neplatili by sme účty, lebo by sme na ne nemali. Ani nám by nikto neplatil.

Sexovanie v bordeloch, alebo aj náhodné? V bordeloch pravdepodobne tiež budú vedieť o konci sveta a nebudú len tak čakať v práci. Ak by aj áno, toľko ľudí sa tam bude chcieť dostať, že to tie kurvy zabalia. O náhodnom sexe pochybujem už menej - veľa vzťahov by sa rozpadlo, takže by asi bolo s kým. Toto by musela ukázať prax, či by bola chuť, resp. či by náhoda spojila práve tých dvoch, čo na to zrovna majú chuť.

Cestovanie? Jasná vec, po vlastných ďaleko nezájdeš, žiadny servis po ceste, všade ti hrozí smrť.

Koniec sveta, uvedomujúc si týchto následkov, žiadna autorita nikdy nepotrvdí. Ale aj oni sú ľudia, treba si všímať ako sa správajú v súkromí a vyzistíme toho viac, ako by nám oni sami povedali. ( že pán  Dominique Strauss-Kahn z MMF )

Ako a v akom predstihu by ste sa utrhli z reťaze vy pred koncom sveta? A druhá otázka znie. Čo by ste už považovali za koniec sveta?

Ja by som návrat do stavu z doby neadrtálcov za koniec sveta nepovažoval. Ak by som prežil.

esak - ten čo mesiac nepil. a budúci mesiac tiež niečo vymyslí.

 

Reakcie k článku

esak
právnik patrik   [08.06.2011 19:49:40]

..ty este abstinujes ci chlastas? ..nech uz je to ako chce, vidim ze to ma halucinogenne ucinky :))

re; koniec sveta
bezo   [10.06.2011 11:12:34]

Podľa mňa koniec sveta už nastal niekedy dávno v minulosti a žijeme v post apokalyptickom svete plnom násilia, závisti a nepotrestaných zločinov. Ten kto dizajnoval tento svet a celý vesmír určite nepredpokladal aká zberba raz bude deštruovať planétu Zem vzájomnými vojnami, jadrovými skúškami a svojím neutíchajúcim hladom po energii. Ak sa mýlim a koniec sveta ešte len nastane tak si dovolím predpovedať dve možnosti: buď sa zničíme v nukleárnom holokauste, ktorý prežijú iba šváby alebo sa zadusíme v skleníkových plynoch ako planéta Venuša. Nech to už dopadne s ľudstvom ako chce, planéta Zem sa bude s nami alebo bez nás najbližších 5 miliárd rokov naďalej „kotúľať “ po obežnej dráhe okolo Slnka a svojpomocne sa vystrábi z jaziev na svojom povrchu. A možno sa z nášho prachu konečne vyvinie inteligentný život. Na záver odkaz všetkým samozvaným predpovedačom konca sveta: Dajte sa vyšetriť resp. chojte do piče...

fakticka...
marcel one   [10.06.2011 11:24:24]

tento svet speje dlhodobo do neudrzatelnych sraciek, umelo drzane hodnoty sa rucaju, pomaly ale isto.
na predpovedanie neverim, nikto nevie co bude, a jedine co si moze jednoduchy clovek ako ja alebo vy povedat je to, ze zije pre okamih, pritomnost a nie pre zajebanu vysnivanu buducnost, nech je hociaka.Vzhladom na to, co sa deje okolo nas a cim sme masirovani f mediach, tak moznost ofplyvnenia diania okolo je minimalna, dostavame servirovane fakty a nic nezmozeme.Mozeme debatovat, blogovat ale je nam to platne ako diviakovi cecky.ideme dole.

ESAK
marcel one   [10.06.2011 15:46:51]

Esak, osefuj pls sekcju ISLO VAJCE NA VANDORFKU, nejake turecke kurvy to hackli a zase je tam nejaky splach..dakujem.

MARCEL ONE
esak   [11.06.2011 05:53:00]

Marcel, osefoval som sekcju ISLO VAJCE NA VANDROFKU, nejake turecke kurvy to hackli a zase je tam nejaky splach..nie je zac

koniec sveta
kisha   [12.06.2011 16:26:42]

Podla mna koniec sveta nebube,lebo Boh nigdy neznici tuto Zem takymto sposobom:D


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008