28 na 19"30. 30 30 ...alebo na v Bratislave na stanici

Článok uverejnený: 13.11.2011 20:57:00
Počet reakcií: 10 / chcem sa vyjadriť

 

28 na 19

 Dnes som mal celkom fajn deň, začal klasicky mierne nervózne, upokojným pretením očí a prípravou do práce. Ranná holandština sa niesla v duchu opakovania už naučeného a voľnej konverzácie.

 

 

 

V práci pohoda, ale nič extra. Potýkanie s problémami u nemeckého projektu mi spríjemňovalo inak mierne rutinnú prácu. Som rád, že to prináša isté špecifiká, ktoré mi vyhovujú, ale rád to podstupujem. Spomínam, že čo sa dnes udialo zaujímavé. Ak nerátam coffee session, tak nevybočil tento deň z priemeru. Obed s Robom a zhodnotenie a príprava na trip do londonu na obede v business coffee, to bolo fajn, pobyt na vzduchu urobí len dobre počas útlmov dňa.

Doma po pol piatej som nechal ticho a keď toto píšem, sedím už vo vlaku. Milí priatelia, po mierne hluchej písomne nie plodnej perióde píšm o príhode z Bratislavskej hlavnej stanice. Lístok už mám kúpený a po nezmyslenom nedorozumení s drsnou tetou za oknom s nepochopením pre bankový terminál som sa pobral na nástupište. Zastal som kúsok východu z podchodu a nechal som si veci položené na lavici. Sedel a tam ustarostená staršia žena, učupená a čakala na vlak. Čas od času si čosi sama povedala pre seba a obzrela sa okolo. O chvíľu prišiel chlapík vo vychodených čiernych vojenských nanukoch a olivovývh tesilkách, čo mi boli nepríjemne povedomé. V ruke stískal pár preložených papierov a ceruzku. Mal vystrašený pohľad na strhanej tvári staršieho duševne jednoduchého človeka. Nervózne si prejkladal prstami  klopal na dlaň. Prišiel ku tej žene a ona vidiac ako sa jej hrabe v ošúchanej taške spustila príval slov. Vysvitlo, že ten muž je jej nevlastný syn a prvadepodobne nájduté dieťa. Zrejme si ho osvojila s čistej lásky, ale vidiac jednoduchosť myslenia dieťaťa, rezignovala po vyčerpávajúcej starostlivosti. Potrebovala si ulaviť a dať najavo svoj žiaľ a bolesť. Onedlho som hneď zistil, čo spôsobilo tento návala emócií. Jej syn mal zrejme chorobne vyvynutú záľubu v presnom a neustálom kontrolovaní a zapisovaní vlakových príchodov a odchodov. Tie si s prestávkami zapisoval na vyššie spomenuté papiere. Medzitým si 80x za minútu pozrel na hodiny čo mal na ruke. Tá, bola zakončená veľkou dlaňou a dlhými hrubými prstami a neošetrenými nechtami, ktoré samozrejme tiež neušli jeho pozornosti. Toto vizuálne zaujímavé, ale nie normálne správanie sa človeka vytáčalo tú úbohú ženu do nepríčetnosti. Ona bola unavená, keďže stihla medzi rečou spomenúť, že sú od rána na stanici. Vlastne kvôli nemu, preto mu to vyhadzovala na oči. Mala unavenú pretiahnutú tvár plnú výrazných vrások a chcela už zomrieť. To povedala tiež, keďže bola v tom, že ju nepočujem.

 

Reakcie k článku

bez nadpisu
bezo   [14.11.2011 09:27:29]

Snažíme sa vypátrať mimozemské civilizácie, milóny dolárov sú použité na prieskum vesmíru a pritom nerozumieme ľudskému mozgu, najväčšej záhade tohoto sveta. Kto je tu vlastne divný? Chlapík, ktorý má záľubu v sledovaní odchodu vlakov alebo my čo sledujeme 8 hodín denne monitor a večer nám rozleptávajú mozgy lacné bezmyšlienktovité seriály...

fakticka...
marcel one   [14.11.2011 09:49:56]

Bezo, fseobecne zobrate je to otazka priorit.

:)
mustiphi   [14.11.2011 13:40:38]

pestry svet, nastastie este kludny, od toho kde sa kazdy den bombarduje a ludia umieraju, budme radi ze sme radi

:)
LOdge   [14.11.2011 15:04:02]

"Mal vystrašený pohľad na strhanej tvári staršieho duševne jednoduchého človeka" - krasne :)

tak
duli   [14.11.2011 15:22:15]

tohto typka by vo filme musel hrat jedine ivan trojan..

ad: tak
marcel one   [14.11.2011 16:09:19]

Dulica, s tym Trojanom si zabil, ale vedel by som si ho f tej ulohe predstavit aj ja.

Ten Trojan
esak   [15.11.2011 01:05:36]

má zelenú tvár a žlté sako?

ee
duli   [15.11.2011 18:16:53]

ten pan s tou tvarou a sakom.. to je iny pan.. trojan by toho nezahral.. zahra cokolvek, kde netreba vyraznu mimiku.. tym svojim "nevyrazom" dokaze povedat strasne vela.. zelena tvar, zlte sako zasa hovori iba mimicky.. nic "medzi riadkami".. to su dve uplne odlisne ligy.. ocuj esak, uz si pozri nejaky druhy film svojho zivota, OK? dakujem :)

re: ee
bezo   [16.11.2011 08:16:42]

navrhujem aby si pozrel Masku 2

ad: re: ee
marcel one   [16.11.2011 09:03:21]

este lepsie je Maska Junior.. co Esak? to by boli luksusne kusky f tvojej filmografii..


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008