SORRY, KOKOT SOM JA

Článok uverejnený: 15.06.2008 16:50:00
Počet reakcií: 8 / chcem sa vyjadriť

 

SORRY, KOKOT SOM JA

    Pohľad v zrkadle na kríkmi doškriabaný chrbát pri nasadzovaní kontaktných šošoviek do krvou podliatych očí ma prinútil zamyslieť sa, prečo sa správam ako kokot? Od trávy a kríkov zelené a zakrvavené biele tričko, zničené bermudy a nesmierna nočná páľava na chrbte sú dôkazom toho, že aj napriek môjmu dospelému veku sa neviem chovať ako muž ale ako originálny kokot. Je to zacyklený kruh, z ktorého sa mi podarí niekedy vystúpiť, alebo len slepá ulička, na ktorej konci je múr čakajúci na môj náraz? Sám hľadám odpoveď no zatiaľ bezúspešne. Vyzerá to na skutočnosť, že bludisko života je oveľa neprehľadnejšie ako som kedy vôbec predpokladal. Prečo nedokážem prejsť kľudne mestom bez toho aby som niečo rozbil? Prečo som tanier po hranolkách z pohostinstva Bernard roztrieskal o steny podchodu? Prečo som pivový pohár z krčmy nedoniesol rodičom na záhradku, ale v momente keď som ho dostal do rúk, vyrobil som z neho na múre množstvo črepín? Prečo som sa s obrovským nadšením hádzal hore bez do všetkých kríkov v meste? Prečo som vzbudzoval pohoršenie močením na verejnosti? Prečo som rozumne nediskutoval s príjemnou dámou po mojom boku, ale radšej som do vzduchu vypúšťal množstvo nadávok? Prečo som vrešťal do megafónu a terorizoval tak okolitých ľudí? Odpoveď je vopred jasná a ľahko predvídateľná: lebo som kokot. Je zaujímavé, že mi trvalo viac ako 29 rokov si uvedomiť, že som naozajstný kokot. Snažím sa ako najlepšie viem, ale výsledkom je vždy iba ranné konštatovanie, že som kokot. Tkvie v tomto mojom kokotizme aj podstata môjho loserstva? Všetko nasvedčuje tomu, že je medzi nimi netušená spojitosť prameniaca z určitých životných období a skúseností. Napriek tomu ma to neoprávňuje správať sa ako výtržník a vagabund. Dokážem sa vôbec niekedy chovať normálne aj keď si to spoločenská situácia práve nevyžaduje? Je to iba maska, pod ktorou skrývam svoju prirodzenú mentalitu alebo som reálny kokot? Mal by som zhodnotiť svoje plány a predstavy do budúcna a neplytvať energiou na kokotiny. Možno by som sa mal viac zaujímať o mentálny rast mojej osobnosti a nerobiť zo seba kokota. Neviem, či je zdravé, že ma vôbec nehryzie svedomie a teším sa na ďalšiu kokotinu, ktorú vyvediem. Chcem sa vôbec zmeniť? Chcem nasmerovať loďku môjho života do pokojnejších vôd preč od zradných útesov kokotizmu? Smutné je konštatovanie, že zatiaľ som sa nad tým nezamyslel a blízkej dobe ani neplánujem. Čo očakávam od života a naopak, čo život očakáva odo mňa? Množstvo nezrozumiteľných otázok vyvstáva s východom slnka každé ráno v mojej zadubenej mysli, dávajúc tak priestor na ich potlačenie vo víre bezvýznamných udalostí. Mojim snom je prežiť aspoň jeden deň bez toho aby som sa cítil ako kokot. Možno som k tomu niekedy blízko ale nateraz: sorry, kokot som ja.

POZN: explicitné výrazy sú zvýraznené z dôvodu, aby ste sa im ľahšie vyhli a nemuseli ich čítať ak sa s nimi nestotožňujete.

Bezo (miestny loser a povaľač)

 

Reakcie k článku

...
právnik patrik   [16.06.2008 12:08:35]

..sorry bezo, ale kokot som JA! ..to musis uznat.. ja mam na to aj papier, tak sa mi nejeb do jobu, ty si len vyjebany looser!

uznavam
bezo   [16.06.2008 16:15:06]

mas pravdu, kokot si ty :-)))

Mám pocit
esak   [16.06.2008 17:35:14]

Mám pocit, že vo svojej dobrej nálade počas pochodu Kukanova desina v TN som tuto spolukomunitníkovi prezradil tajomstvá zvyšovania návštevnosti na základe hojného používania kľúčových slov. Predpokladám, že do dvoch až piatich dní sa na slovo kokot bude tento článok nachádzať veľmi vysoko v indexe google. A keďže mi nie je návštevnosť tohto webu ľahostajná, použijem slovo kokot aj vo svojom diskusnom príspevku a pre prezvýšenie jeho váhy som ho kokotsky zvýraznil.

kokot nieje len slovo
/ marcel one /   [16.06.2008 17:43:55]

..po prečítaní článku som si uvedomil, že bezove poznatky o svojom zistení sa dotýkajú aj mňa, čiže po triezvom uvedomení si rôznych faktov som dospel k výsledku, že nás kokotov je viac a v podstate s tým dokážem žiť :) a pre vás priatelia, nieje kokot ako kokot..

konštatovanie
Vincko   [16.06.2008 22:24:14]

kde len oko dovidí všade samí kokot

pani, pani
mireno   [12.09.2008 15:30:06]


pani mam taky silny das Gefühl, ze toto slovné spojenie som už niekde počul... :o)))

RE: pani, pani
bezo   [14.09.2008 13:46:26]

Dovolil som si ho ukradnut s tvojej bohatej slovnej zasoby

uplne v pohode
mireno   [15.09.2008 12:04:58]


milý Bezo, uplne v pohode, kedykolvek som Ti k dispozicii, prijal by som nejaky clanok na temu alkoholizmus...zacinam stracat kontrolu a mam pocit, ze sa zo mna stava legalny "alkoholista"


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008