TRI OPICE

Článok uverejnený: 25.06.2008 15:18:00
Počet reakcií: 2 / chcem sa vyjadriť

 

TRI OPICE

    Počas posledného júnového víkendu navrhujem usporiadať kinematografickú očistu na filmovom festivale Artfilm v Trenčianskych Tepliciach. Program akcie je celkom priehľadný a ľahko čitateľný. Ako osoby, ktoré sa filmom vôbec nerozumejú, navštívime zopár predstavení podľa vzájomnej dohody na mieste. Ak však môžem odporučiť, tak celkom zaujímavo vyzerá turecká snímka Tri opice, v originály Üç Maymun od režiséra Ceylan Nuri Bilge. Názov vystihuje mentalitu hlavných členov našej komunity a preto je prinajmenšom vhodný na vzhliadnutie. Uvediem citát z oficiálnej stránky Artfilmu: Cieľom tohto filmu je ukázať takúto emocionálnu a psychologickú situáciu spolu s dejom plným násilia plynúceho z komplikovaných udalostí odohrávajúcich sa medzi štyrmi hlavnými postavami. Pokúsili sme sa zdramatizovať abstraktné myšlienky, presvedčenia a konceptuálne konflikty, ktoré zaujmú naše myslenie a ktoré sa personifikujú v týchto postavách," hovorí režisér. Film získal cenu za najlepšiu réžiu na MFF Cannes 2008.

Po kultúrnej "večeri" prediskutujeme dojmy z filmu na niektorej z nespočetného množstva trenčiansko-teplických terás. Očakávam, že ako zaujatí filmoví kritici sa dáme do reči z miestnymi ukulele girls a budeme sa tváriť, že nás ich názor na film naozaj zaujíma. Ony si na oplátku vypočujú naše obvyklé reči o ničom. Presun domov vykonáme pod rúškom noci ako správni mestskí kovboji cez nebezpečne úzku roklinu Kaňová.

Teším sa na vašu účasť...

Bezo (miestny loser a povaľač)

 

Reakcie k článku

faktická
// marcel one //   [25.06.2008 15:49:18]

ako by povedal Kuli z Desmodu > hmmmmm, dobry napad <

Re:Tri opice
esak   [27.06.2008 10:18:36]

Ja by som si samozrejme pozrel každý film, veď to patrí k mojej náture pozerať filmy v jednom kuse. Ako všetci vieme, už som videl nespočetne veľa krát film Maska. Takže tento film by som si teda pozrel, ale nepozrem, lebo budem práve na festivale TOPFEST na Zelenej vode. Takže tak.


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008