DUŠEVNÁ PASTVA PRE OČI

Článok uverejnený: 01.07.2008 15:12:00
Počet reakcií: 4 / chcem sa vyjadriť

 

DUŠEVNÁ PASTVA PRE OČI

    Počas celého 27-meho týždňa som sa ako spoločensky zaostalý člen našej komunity rozhodol vymeniť pohodlie cyklistickej sedačky za tvrdé kreslá kinosál, čerstvý horský vietor pri zjazdoch za zatuchnutú vydýchanú atmosféru temného hľadiska a pocit voľnosti pri „hore bez“ pohybe za strnulý posed v škrtivo slušnom tričku. Dôvodom je kultúrne sebavzdelávanie a načerpanie duševnej sily pri zahraničnej kinematografii na festivale Artfilm. Trocha ma hryzie svedomie, že na týždeň zanedbám fyzickú prípravu v podstate ani neviem na čo, lebo žiaden konkrétny cieľ v budúcnosti nevidím. Napriek tomu som rád, že aspoň prostredníctvom plátna spoznám nové tváre a postavy ako aj ich charaktery v odlišných kultúrno-geografických podmienkach. Všade na svete trápia ľudí rovnaké problémy všedných dní vo viacerých aspektoch podobné mne vlastným, tak sa vizuálne na chvíľu prenesiem do iného sveta, v ktorom by som aj tak nechcel žiť.

Teším sa na vlastnú účasť...

bezo (miestny loser a povaľač)

 

Reakcie k článku

súhlasím
Vincko   [02.07.2008 16:42:57]

včera som videl mexicko-španielský stotridsaťsedem minutový snímok s názvom Japonsko z roku 2002 o chlapíkovy, ktorý sa išiel do kaňonu zabiť a pritom spoznával veľa ľudí, začal malovať a pod....potom sa mu nešťastne zabila kamaratka a začal znovu a s chutou žiť.....súper snímok...eastmancolor

Shine a Light
esak   [03.07.2008 08:12:27]

Film o jednom koncerte Rolling Stones. Nič viac, nič menej. Žiadny dokument, iba songy z koncertu. Sklamanie na mojej strane.

Shine a Light
Matvej   [03.07.2008 08:42:35]

ako pise esak, koncert okoreneny poeziou... cakal som, ze dochodcovia z Rolling Stones prezradia viac o sebe, o svojich zivotoch.

RE: Shine a Light
bezo   [03.07.2008 09:31:44]

nemyslim, ze to bolo az take nudne...
co sa tyka ich zivotov su tak medialne znami, ze nema zmysel sa v nich rypat alebo ich dokumentovat...
radsej si uzivajme ich muziku pokial su este tu, chcem mat 60-ku a behat po podiu ako Mick Jagger, klobuk dole


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008