Poradím si aj bez Patrika

Článok uverejnený: 04.08.2008 16:22:00
Počet reakcií: 21 / chcem sa vyjadriť

 

Poradím si aj bez Patrika

    Pre všetkých, ktorým právo nie je ľahostajné a myslia si, že spravodlivosť vždy zvíťazí prinášam miniatúrny príbeh o tejto pre mňa neprehľadnej džungli paragrafov. Viem, že je to rubrika Právnika Patrika ale bohužiaľ, ľady sa pohli opačným smerom a namiesto právnej pomoci sa mi dostala iba nevšímavosť Exekútora. Preto otváram rubriku právnej pomoci svojou osobnou skúsenosťou.

Na kurz AFF, ktorý sa momentálne neúspešne snažím dokončiť som potreboval lekársku prehliadku. V telefonickom rozhovore mi bolo povedané, že prehliadku môže vykonať iba špecializovaný doktor so sídlom v Považskej Bystrici. Bral som to ako samozrejmosť až do chvíle, kedy som zistil, že pán Dr.No má dovolenku. Zisťoval som teda, kto by mi mohol zdravotnú prehliadku vykonať. Zastupujúca lekárka spomínaného doktora ako aj moja obvodná lekárka sa zľakli, keď som im povedal, že ju potrebujem na základný parašutistický výcvik. Môj budúci inštruktor mi okrem toho stále tvrdil, že prehliadku môže vykonať iba špecializovaný lekár. Bol som postavený medzi dva mlynské kamene, ktoré ma drvili pretože som chcel nastúpiť na kurz počas mojej dovolenky. Aj bez právnej pomoci Právnika Patrika som však našiel elegantné riešenie na prvý pohľad zložitej situácie.

V databáze slovenských doktorov som si našiel, že Dr.No má špecializáciu ako praktický lekár pre dospelých. Na internete som tiež našiel tlačivo na lekársku prehliadku pre zdravotnú spôsobilosť žiadateľov o základný parašutistický výcvik, ktorá sa požaduje v zmysle zákona 164/1997 Zbierky, Príloha č.1 časť I. čo je zdravotná spôsobilosť na vedenie motorového vozidla. Logickým úsudkom mi vyšlo jediné možné riešenie: prehliadku môže vykonať aj moja obvodná lekárka, pretože "autoškolové prehliadky" robí bežne a jej pečiatka musí byť akceptovaná komisiou parašutizmu v SNA.

Ako neskôr ukázala prax, úsudok bol správny čo je v mojom prípade zarážajúce až divné a vyplnené tlačivo som úspešne odovzdal. Odteraz sa už nebudem báť nepravdivých informácií a poloprávd ale budem smelo veriť slovenským zákonom, vyhláškam a paragrafom, ktoré nás správne vedú mínovým poľom života.

bezo (miestny loser a povaľač)

 

Reakcie k článku

...čo je s
ywa   [04.08.2008 22:10:13]

..Patrikom ??

RE: ...co je s
bezo   [05.08.2008 07:42:40]

Pravnik Patrik sa mota kade tade a na zoskupenie HCI kasle... Dokonca rozmyslame o docasnom pozastaveni jeho clenstva ba dokonca o jeho vyluceni ak sa veci nenapravia

ad:RE: ...co je s
// marcel one //   [05.08.2008 09:02:28]

zatial cisto f teoretickej rovine :)

pre pravnika
Beny   [07.08.2008 21:04:19]

treba ho bezpodmienecne vylucit, vydedit..., z komunity a treba sekciu nahradit dokumentarnymi zazitkami z cestovania po EU.

SOM ZA
bezo   [08.08.2008 07:56:57]

konecne sa ozyvaju aj externe hlasy. Dufam, ze sa tymto lady zacali hybat.

Kauza Duli
esak   [08.08.2008 12:29:17]

Chcem sa k tejto kauze vylúčenia vyjadriť bez zbytočných emócií, ale pragmaticky.

Pán právnik Duli je fyzicky nulovým prínosom pre komunitu. Nie je ani morálnym podporovateľom, ba ani len propagátorom aktivít komunity hocikto.info. Dokonca, neprispel ani jedným jediným článkom a myslím, že len 2 alebo 3 príspevky v diskusii nesú jeho meno.

Je ale nepopierateľné, že je zakladajúci člen a to je silný argument proti vylúčeniu. A keďže sa bavíme v právnickej rubrike, tak môj návrh je taký diplomaticko-vybabrávací. Spravme z právnika Duliho čestného člena, člena bez akýchkoľvek kompetencií, práv a povinností.

O tomto som ochotný hlasovať a aj som ochotný hlasovať ZA, keďže som to vymyslel.

RE: Kauza Duli
bezo   [08.08.2008 14:19:01]

mam pocit, ze nasa komunita sa sprava ako pes, ktory si nahana okolo stromu vlastny chvost. Ale dobre teda. Vidim, ze sa asi nedohodneme, preto som ochotny spravit mierny ustupok a akceptujem Esakov navrh o cestnom clenstve pravnika Patrika

Zbohom idem odvas......
Beny   [12.08.2008 10:19:04]

Proste som sklamany pristupom niektorych clenov komunity k tejto kauze a najviac ma zaraza ze k dnesnemu dnu sa sam pravnik neodvolal ani na jednu reakciu !!! Proste jebe na Vas tak uz si to uvedomte!!! A jake cestne clensvo??? Esak jebe ti??? To si rovno napis celu Novu Dubnicu ako cestneho clena!!!

SOM NUTENY SA DISTANCOVAT Z VASEJ KOMUNITY A TYMTO DNOM VYSTUPUJEM Z CLENSTVA (mam taky pocit ze clenom som ani nikdy nebol ) A SOM NUTENY OZNAMIT MOJIM PRIBUZNYM A ZNAMYM ZE WWW.HOCIKTO.INFO JE SKORUMPOVANA STRANKA, V KTOREJ VLADNE KLIENTELIZMUS!!!

Zbohom Vas pravidelny prispevatel a siritel www.hocikto.info Beny

ZBOHOM IDEM ODVAS...NEUBLIZIL SOM NIKOMU Z VAS...."Vlado Me4iar"

pan brat, nerozculuj sa
bezo   [17.08.2008 13:25:12]

problem sa riesi a vysledky sa dostavia coskoro

Zverina
Pepe   [20.08.2008 13:54:53]

Po urcitej dobe som vzhliadol stranku a cudujme sa svete velke zmeny zaujimave. Novy cln resp. clen a patrika odstranujete? Pekny slovensky parlament nepohodlny prec... alebo je to zakon prirody? Nuz rozhodnutie uz urcite mate je mi luto ako ste patrika vysackovali

re: ZVERINA
bezo   [20.08.2008 14:56:55]

Vo svete plnom lzi, nasilia a latexoveho sexu potrebujeme drzat pokope aby sme odolavali nastraham kapitalistickeho egoizmu. Bohuzial pravnik Patrik spravil z naseho prvotne extremne stabilneho zoskupenia rozpadajuce sa torzo. Aj lekari v pripade gangreny postupuju chladnokrvne ale logicky a choru koncatinu amputuju. Je dolezite si uvedomit, ze sme postupovali rovnako ako Dzingischan, ktory po dobyti nejakeho uzemia nechal cast svojho vojska na mieste aby oblast stabilizovali a udrzali pre neho. Ako vieme z historie, cast jeho armady asimilovala z miestnym obyvatelstvom a splynula do jednej vernej poslusnej masy. Pravnik Patrik je v prvej osadke, ktora bola po uspesnom dobyti virtualneho priestoru premiestnena do realneho sveta, v ktorom ako dufame bude asimilovany a prijaty miestnou populaciou aby tak v konecnom dosledku pripravil podu pre dalsie virtualne vyboje.

Navrat do minulosti
pepe   [21.08.2008 15:11:23]

Po vzhliadnuti prispeku autora beza som sa vratil do minulosti.Troska sme zabrdli aj do lekarskeho prostredia. Ale bezo dal by som ti otazku co ludi robi ludmi? Prirovnavat toto stanovisko tvoje k Dzingischanovi si myslim ze nie je moc stastne vzhladom k tomu ze sa povazuje za jedneho najbrutalnejsieho vladcu kedy v zivote bol. Tym som chcel len povedat ze kazde radikalne riesenie nikdy ale nikdy neprinieslo ludstvu nic dobre. Radikalne riesenia sa mozmu velmi rychlo zmenit na extremne a to ako vsetci vieme ake neblahe nasledky to moze mat. Vidim ze tvoje znalosti o Dzingischanovi su urcite kvalitne ale do buducna by si mohol v prispevku popisat aj to ako brutalne vyvrazdoval mesta a nebral ohlad na nic ci uz zeny resp. deti.

To pepe>
esak   [22.08.2008 00:49:21]

Staviam na stranu Beza. Nie len preto, že komunita drží spolu, ale aj preto, že jeho pôvodný návrh na Duliho vyradenie z komunity bol návrhom ozajstného vyradenia Duliho z komunity. Bez ústupkov a kompromisov, aj za cenu, že v logu komunity by ostalo prázdne miesto.
Ale keďže je Bezo muž, ktorý sa drží hesla "Rozvážnosť nie je zbabelosť", vypočul si moje argumenty a pristúpil na návrh, že Duli ostane čestným členom, pretože bol členom zakladajúcim. Čestné členstvo mu dáva voľnosť v prezentovaní a reprezentovaní komunity hocikto.info a zároveň mu však neukladá žiadne povinnosti.
Týmto krokom, podporeným aj Bezom, sme Duliho prestali trápiť výčitkami, že nič pre komunitu nerobí a odbremenili sme ho v prospech riešenia si jeho vlastných problémov.

RE:Návrat do minulosti
bezo   [22.08.2008 07:05:25]

Pepe, radikalne riesenia stoja za pokrokom ludstva ako celku aj ked v danom momente sa mozu javit ako brutalne. Spomen si napriklad na atomove bomby v Japonsku. Zabili desiatky tisic ludi ale zachranili dalsie miliony tym, ze vojna skoncila. V dosledku toho sa ludstvo vyrazne posunulo vpred ci uz po mentalnej alebo technologickej stranke. Tymto neobhajujem vrazdenie ludi a ani sa s nim nestotoznujem ale chapem, ze su situacie kedy je napredovanie mozne iba cestou extremu. Bohuzial, premietnute do nasej komunity, jedinym moznym riesenim problemu s neaktivitou Pravnika Patrika bolo jeho vylucenie. Upozornujem, ze to, ze sa z neho stal cestny clen nepovazujem za riesenie ale za kompromis. A co robi ludi ludmi? Jednoznacne ich slobodna vola v rozhodovani sa. Pravnik Patrik sa rozhodol byt necinny a vykaslal sa na nas. Ja som sa rozhodol ho vylucit. On je tym padom clovek a ja som zviera ? Think about it...

bezo feat. esak
pepe   [22.08.2008 15:53:44]

Ako prve bezo myslis si ze vyvrazdenie civilistov je podla teba dobrym radikalnym riesenim? Ja si osobne myslim ze nie skor by som sa priklonil k inemu rieseniu a nie k testovaniu ,,super zbrane'' na civilistoch. Tak isto nezmyselne vybombardovanie Drazdan urcite vies o com hovorim. Tieto akoze podla teba riesenia neboli podla mna riesenia ale skor testovanie resp. v druhom pripade bohapusta odplata za dlhorocne bombardovanie anglickych miest resp. civilistov. Ja sa pokladam za cloveka liberalneho a preto si myslim ze riesenie mal spravit sam Patrik a to svojim odchodom dobrovolnym a nie ho takto bezohladne vyhodit a zalepit mu oci nejakym cestnym clenstvom. Velmi rad by som Vam polozil otazku cim alebo ako sa Patrik pricinil k tomu ze ste spravili to co ste spravili. Svojou neaktivitou? Len to? Sposobil touto necinnostou Vam resp. Vasemu spolocenstvu nejaku stratu nebodaj ujmu? Ja si osobne myslim ze asi nie. Vzhladom k tomu ze som praktik a realista si myslim ze Vas nicim neposkodil. Ja asi zijem v inom svete nie v tom Vasom. Preto cakam na Vasu ostru reakciu na mna ako cloveka z konzumnej ale realnej spolocnosti.


Vzhladom k tomu ze dna 23.08.2008 idem ako spraviny konzument na klasicku dovolenku nicim urcite zaujmavu z Vasho pohladu tak nebudem reagovat na Vase prispevky. Po navrate sa tesim na Vase reakcie.

P.s. Dufam ze moj prispevok nevymazete z tejto diskusie ako ste podlo vymazali Vasho kamarata Pravnika. Lebo vidim ze problem s tym urcite nemate.

S pozdravom Pepe

RE:pepe
bezo   [24.08.2008 13:40:11]

pepe, vymazat nejake diskusne prispevky by sme si nikdy nedovolili. Ja osobne som rad, ze sa tu objavuju aj kriticke prispevky na nasu adresu. O tom je predsa diskusia. O zmysluplnosti hocijakej vojny mozeme diskutovat do rana ale podla mna, bomby boli extremne radikalne riesenie, ktore v konecnom dosledku urychlilo koniec vojny. To je neodskriepitelny historicky fakt, ktory nezmenime.
Co sa tyka Patrika, tak ten nam nespravil nic zle, ale vylucenie si zasluzil. Momentalne je to emocne citliva tema, ale s odstupom casu sa to ukaze ako spravne riesenie. Hlavnym a jedinym dovodom bola a je jeho necinnost. Vsimol si si vobec jeho reakciu na tuto temu? Nie, lebo si to ani necita. Ako moze byt niekto clenom HCI ked sa k tomu ani nepriznava? Sposobil si to uplne sam. Napriek tomu ma dvere stale otvorene a kedykolvek ho prijmeme naspat ale podmienkou je jeho aktivita. A treba si tiez uvedomit, ze vyluceny bol Pravnik Patrik z webu a nie realna osoba. Jeho skutocny obraz v 3D svete (Duli) ostava nadalej zakladajucim clenom nasej komunity a nasim priatelom

Zelam ti prijemnu dovolenku...

Svätopluk
mireno   [12.09.2008 15:44:34]


priatelia počuli ste niekedy o povesť o troch prútoch...

...
pravnik patrik   [14.09.2008 08:31:59]

..kua chlapi, kde je ten moj prispevok?

Beny
RE:pepe   [14.09.2008 10:54:40]

Pepe a ty si čo myslíš? že keď budeš sedieť v predstavenstve dákej veľkej firmy,kde nepohneš ani prstom,nebudeš chodiť na spoločne schôdze a večierky a budeš sa dištancovať od všetkého, tak ta nechajú medzi sebou a nevyvodia žiadne dôsledky??? Pepe otvor oči a daj si konečne dole tie ružové okuliare lebo toto je základ fungovania komunity!!! To že vy tu z Bezom rozoberáte vojnu a extrémne radikálne riešenie problémov...Nech sa páči otvorte diskusiu na túto tému ale neviem načo toto prirovnávate k vylúčeniu Patrik z komunity? Pepe neviem či chodíš do roboty ale verím tomu, že tam nič nerobíš, škrabeš sa tam v prdeli a každe ráno chodiš do práce po červenom koberci...Sorry kokot som ja!!! lebo toto chápe aj malé dieťa v škôlke, že "Bez práce niesu koláče"

RE:Svätopluk
beny   [14.09.2008 10:58:14]

Mireno to je povesť...skutočnosť je trošku iná...nemyslíš???

JEBAVAM?
CABA    [15.10.2008 14:46:35]

HA(HA)?
(dopici so 4ma znakama.)


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008